StoryEditor

Žilinčania kráľmi predĺžení v play-off

27.03.2006, 00:00

Semifinálová séria medzi Nitrou a Žilinou je po dvoch stretnutiach na pôde víťaza základnej časti vyrovnaná. Hostia pod Zoborom v úvodnom zápase sklamali, keď po jednoznačnom priebehu podľahli zverencom trénera Antonína Stavjaňu 2:6. Druhý zápas však priniesol oveľa dramatickejší priebeh. Žilinčania opäť prehrávali 0:2, ale nakoniec sa zásluhou Hreusa tešili z víťazstva 3:2 v predĺžení. Séria pokračuje v utorok a stredu dvomi zápasmi v Žiline.
Domáci mali do úvodného semifinálového stretnutia fantastický nástup, keď sa po 18 sekundách presadil Kollár. Bol to najrýchlejší gól v doterajšom priebehu play-off. Nitrania v úvodnej tretine strelili ešte dva góly a prakticky rozhodli o zisku prvého bodu v sérii. "Vstup do zápasu určite nabúral všetky taktické zámery Žiliny. Naši hráči sa po dobrom úvode viac hnali dopredu, z čoho rezultovali ďalšie góly. V závere sa stretnutie už iba dohrávalo vo voľnejšom tempe a padli aj niektoré lacné góly," povedal domáci tréner Stavjaňa. Jeho slová potvrdil aj hosťujúci kormidelník Ján Šterbák. "Do Nitry sme šli s vedomím, že domáci hrajú priamočiaro veľmi nebezpečne dopredu. Chceli sme hrať inak, no naše zámery sme aj kvôli rýchlym lacným gólom nezrealizovali. Vypracovali sme si síce niekoľko dobrých príležitostí, brankár Lakosil však dnes chytal skvele."
Sobotňajší zápas sa v prvej tretine veľmi podobal na úvodný duel, keďže po zásahoch Kollára a Štefanku viedli Nitrania 2:0. Tentoraz však hostia pôsobili oveľa sympatickejším dojmom, čo sa ukázalo v ďalšom priebehu stretnutia. V druhej tretine dokázali zásluhou dorážky Krála v presilovej hre znížiť a v 46. minúte Špilár po peknej akcii vyrovnal. Na oba zásahy prihrával Michal Hreus, ktorý sa stal hrdinom zápasu. V 8. minúte predĺženia totiž strelil víťazný gól zápasu. Žilina tak využila v play-off všetkých päť predĺžení na víťazstvá. "Stretnutie sme výborne začali, len škoda, že sme skóre ešte nezvýšili. Potom prišla séria vylúčení, súper sa chytil a napokon o našej prehre rozhodla chyba v obrane v predĺžení," priznal Stavjaňa. Šterbák bol po druhom zápase oveľa spokojnejší. "Sme radi, že sa nám podarilo vyrovnať stav série. Prvá tretina bola podobná ako včera, v druhej a tretej sme však boli aktívnejší, vyrovnali sme hru a podarilo sa nám zvíťaziť aj v piatom predĺžení v play off. Chlapcov musím pochváliť za húževnatý výkon."

SEMIFINÁLE
Prvý zápas: Nitra -- Žilina 6:2 (3:0, 1:0, 2:2), góly:
1. a 32. Kollár, 6. a 53. Ľ. Kolník, 13. Švarný, 48. T. Chrenko -- 49. V. Král, 55. Gron, 5 000 divákov, druhý zápas: Nitra -- Žilina 2:3 pp (2:0, 0:1, 0:1 -- 0:1), góly: 10. Kollár, 17. M. Štefanka -- 29. Král, 46. Špilár, 68. Hreus, 4 850 divákov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 06:11