28.07.2005, 00:00
Autor:
HNHN

FUTBAL. Vedenie českého futbalového klubu 1. FC Slovácko, ktorého trénerom je Ladislav Molnár, potvrdilo záujem o služby ľavonohého stredopoliara Rastislava Michalíka. Bývalý hráč pražskej Sparty s bohatými reprezentačnými skúsenosťami, ktorý v uplynulej sezóne predčasne ukončil nevydarené pôsobenie v tureckom Kayserispore, už absolvoval v utorok prvý tréning v Uherskom Hradišti. (TASR) u Bývalý slovenský futbalový reprezentant Marek Penksa, ktorý v uplynulom období obliekal dres budapeštianskeho Ferencvárosu, posilní v novej sezóne špičkový poľský klub Wislu Krakov. Tridsaťjedenročný hráč uzavrel s účastníkom 3. predkola Ligy majstrov ročný kontrakt. (TASR)
HOKEJ. Právo opcie na českého hokejového brankára Dominika Hašeka si uplatnilo vedenie klubu zámorskej NHL Ottawa Senators, keď s hrdinom OH 1998 v Nagane podpísalo novú zmluvu s platnosťou na nadchádzajúcu sezónu. Uviedol to generálny manažér klubu z kanadského Ontaria John Muckler. (TASR)
HOROLEZECTVO. Už iba Jaroslav Dutka, člen medzinárodnej Slovnaft K2 expedície, zostáva jediným Slovákom, ktorý má ešte šancu v tomto roku a zároveň ako prvý horolezec v novodobej histórii Slovenska zdolať K2 (8611m). Kvôli zlému počasiu viacero expedícií svoj plán zdolať karakoramskú osemtisícovku vzdali. (TASR)
TENIS. Turnaj WTA v Stanforde v Kalifornii (dotácia 585-tisíc dolárov) -- dvojhra, 1. kolo: HANTUCHOVÁ (SR) -- Stevensonová (USA) 6:2, 6:1. (TASR) u Turnaj ATP Tour v americkom Los Angeles (380-tisíc USD) -- dvojhra, 1. kolo: HRBATÝ (2-SR) -- BECK (SR) 6:4, 6:1, 1. kolo štvorhry -- 1. kolo: Erlich, Ram (4-Izr.) -- König, BECK (JAR/SR) 6:3, 6:0. (TASR) u Turnaj ATP Croatia Open v Umagu (319-tisíc eur) -- 1. kolo štvorhry: MERTIŇÁK, Škoch (SR/ČR) -- Fystenberg, Matkowski (2-Poľ.) 4:6, 6:4, 7:5.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 13:10