StoryEditor

Obhajca titulu krok od vypadnutia

12.03.2006, 23:00
Nečakaný priebeh má vyraďovacia časť hokejovej T-Com Extraligy, keď favorizovaní Trenčín a Zvolen prehrávajú vo štvrťfinále s Popradom, resp. Žilinou už 0:2 na zápasy.

Nečakaný priebeh má vyraďovacia časť hokejovej T-Com Extraligy, keď favorizovaní Trenčín a Zvolen prehrávajú vo štvrťfinále s Popradom, resp. Žilinou už 0:2 na zápasy. Ešte horšie je na tom obhajca titulu -- bratislavský Slovan, ktorý včera prehral aj tretie stretnutie s Košicami a je iba krok od vypadnutia. V Skalici sa nedarilo ďalšiemu topfavoritovi z Nitry. Víťaz základnej časti podľahol 3:4 po trestných strieľaniach a na zápasy prehráva 1:2.
Štvrťfinále dnes (od 17.00 hod.) pokračuje štvrtými zápasmi Slovan -- Košice a Skalica -- Nitra.

Strelecká nemohúcnosť Trenčína
Trenčianska Dukla prehrala po piatkovom úvodnom dueli s Popradom (1:2) aj v sobotňajšej odvete (0:2). O góly Podtatrancov sa podpísali Pavličko a Kroták. Domácich takisto ako v základnej časti sklamala ofenzíva, keď v dvoch stretnutiach dokázal prekonať brankára hostí Kožucha iba Kóňa. "Potvrdilo sa, že play off nie je iba o bojovnosti a nasadení, ale v tíme potrebujete aj hráčov, ktorí si v rozhodujúcich momentoch zachovajú chladnú hlavu. Svojim zverencom nemôžem nič vyčítať," uviedol tréner Trenčína Milan Hovorka. Jeho kolega na lavičke Popradu Vladimír Klinga pochválil najmä taktickú hru svojich zverencov: "Prvé dva zápasy na domácom ľade nie sú veľkou výhodou. Dukla bola po úvodnej prehre ešte pod väčším tlakom, čo sme chceli využiť. V niektorých momentoch zápasu nás súper zavrel do vlastnej tretiny, ale čisté gólové šance si veľmi nevypracoval. Podali sme dobrý taktický výkon."

Zvolen opäť nezvládol záver
Rovnaký šok ako v Trenčíne zažili diváci vo Zvolene, kde domáci HKm opäť nezvládli dramatickú koncovku. V piatkovom prvom zápase prehrali so Žilinou po samostatných nájazdoch, v sobotu prehrali 2:3 po predĺžení. Druhý bod pre hostí zariadil v 68. min. obranca Droppa, ktorý sa presadil v presilovke. "Je to pre nás krutá prehra. Žilina bránila svoju modrú obrannú čiaru so štyrmi hráčmi a my sme sa cez ten val nevedeli presadiť," zhodnotil priebeh zápasu domáci kormidelník Peter Mikula. Tréner Žiliny Ján Šterbák sa snažil krotiť predčasný optimizmus: "Všetci podali zodpovedný výkon najmä v defenzíve, čo bolo rozhodujúce. Nečakali sme, že zo Zvolena pôjdeme domov s dvoma víťazstvami, no ešte nie je o ničom rozhodnuté."

Neprekonateľný Laco
V ťažkej pozícii nastúpil na tretí zápas bratislavský Slovan, ktorý prehral v košickej Steel Arene s domácimi hokejistami v oboch zápasoch. Tréner belasých Ján Jaško dal dôveru v bránke gólmanovi Chovanovi, ktorý nahradil jednotku Rybára. Obhajca titulu mal v úvodnej tretine prevahu, pod ktorú sa podpísali aj štyri vylúčenia hosťujúcich hráčov, skóre sa však nemenilo. Naopak, v 33. min. zmrazil bratislavský štadión pohotovým gólom Bartek, keď Košičania potrebovali na využitie presilovky iba 11 sekúnd. Bratislavčania mohli vyrovnať v závere druhej časti hry, vypracovali si niekoľko dobrých príležitostí, ale všetky zneškodnil brankár Laco. Najlepší hráč stretnutia podržal svoje mužstvo aj v závere stretnutia a celkovo neinkasoval už sedem tretín v sérii. V predposlednej sekunde do prázdnej bránky pridal druhý gól Lažo a tak sa Košičania ujali vedenia 3:0 na zápasy.

V nájazdoch šťastnejšia Skalica
Skalica pricestovala z Nitry s jedným víťazstvom a tento fakt jej dával sebavedomie aj v prvom domácom zápase. Záhoráci sa dostali dva razy do vedenia, Nitra však dokázala po obakrát odpovedať. V tretej tretine boli bližšie k víťazstvu hostia po góle Švarného, ale už o necelé dve minúty Jarolín poslal stretnutie do predĺženia. V ňom gól nepadol a tak sa o osude zápasu rozhodlo až v trestných strieľaniach, v ktorých boli úspešnejší domáci.

T-COM EXTRALIGA
Štvrťfinále -- sobota
Trenčín (4) -- Poprad (5)
0:2 na zápasy
Druhý zápas: Trenčín -- Poprad 0:2
(0:1, 0:0, 0:1), góly: 17. Pavličko, 54. Kroták

Zvolen (3) -- Žilina (6)
0:2 na zápasy
Druhý zápas:
Zvolen -- Žilina 2:3 pp (1:1, 0:0, 1:1 -- 0:1), góly: 20. Plavucha, 55. Babka -- 9. Verčík, 48. V. Král, 68. I. Droppa

Štvrťfinále -- nedeľa
Nitra (1) -- Skalica (8)
1:2 na zápasy
Tretí zápas: Skalica -- Nitra 4:3 sn (2:1, 0:1, 0:0 -- 0:0, 0:1),
góly: 8. Mikúš, 19. Vala, 52. Jarolín -- 14. Vlk, 29. Kováčik, 50. Švarný

Košice (2) -- Slovan (7)
3:0 na zápasy
Tretí zápas: Slovan -- Košice 0:2 (0:0, 0:1, 0:1),
góly: 33. P. Bartoš, 60. Lažo

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 23:36