StoryEditor

Hantuchová nezvládla úlohu jednotky

23.04.2007, 00:00
Najlepšia slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala obidva zápasy.

Prestížny súboj v tenisovom Pohári federácie medzi Českom a Slovenskom sa zmenil na jednoznačnú záležitosť v prospech našich západných susedov. Iba presne tri hodiny mali nádej naše reprezentantky na víťazstvo v súboji II. svetovej skupiny. Presne toľko totiž trval prvý sobotňajší súboj, v ktorom naša jednotka a 14. hráčka sveta Daniela Hantuchová napokon prehrala s českou dvojkou, Luciou Šafářovou 1:2 na sety.

Rozhodla ôsma hráčka sveta
Po prehre ikony slovenského tenisu už zverenkyne nehrajúceho kapitána Mojmíra Mihála ďalšie zápasy nezvládli. Naša dvojka, 17-ročná Dominika Cibulková, síce odolávala svetovej osmičke Nicole Vaidišovej, tá však vyrovnaný zápas dotiahla do víťazného konca. Po sobote tak naše prehrávali 0:2 na zápasy. Do včerajšieho súboja tímových jednotiek nastupovala Hantuchová s jasným cieľom. "Je mojou povinnosťou vyhrať."
Lenže svoju "povinnosť" si nesplnila a aj vo štvrtom vzájomnom súboji podľahla Vaidišovej, tentoraz 1:2 na sety. To sa už Češky mohli tešiť z celkového víťazstva. Do druhej včerajšej dvojhry tak mohol Mihál postaviť Magdalénu Rybárikovú. Tá však nezvládla súboj proti českej náhradníčke Barbore Záhlavovej a zápas v druhom sete skrečovala. 18-ročná Slovenka nastúpila po dlhšom hernom výpadku a proti rozohratej súperke nemala šancu. Beznádej sme dovŕšili v záverečnej štvorhre, kde naše v dvoch setoch podľahli svojim súperkám.

Naše šance zmaril prvý set
Zlomovým momentom fedcupového duelu bol úvodný súboj. Hantuchová v ňom viedla proti Šafářovej v prvom sete 5:2, napokon ho však v tajbrejku prehrala. "Škoda koncovky prvého setu. Aj taký je však tenis," komentovala slovenská jednotka priebeh prvého súboja. Po zatiahnutí strechy Slovenka v druhom sete zvíťazila. V tom rozhodujúcom jej však už chýbal aj kúsok šťastia.
"Do poslednej loptičky som verila, že ten zápas ešte môžem obrátiť v môj prospech," dodala Hantuchová. Popradská rodáčka po stretnutí priznala, že mala problémy hlavne s tým, že Šafářová hrá ľavou rukou. "Proti ľaváčkam hrám veľmi nerada. Môj výkon by som zaradila do lepšieho priemeru."

Slovensko - Česko 0:5
Hantuchová - Šafářová 6:7, 6:4, 3:6
Cibulková - Vaidišová 6:3, 4:6, 5:7
Hantuchová - Vaidišová 2:6, 7:6, 3:6
Rybáriková - Záhlavová 1:6, 1:2 skreč Rybáriková
Cibulková/Husárová - Benešová/Záhlavová 3:6, 3:6

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 08:58