StoryEditor

Weiss sa vracia do Artmedie

11.06.2007, 00:00
V roku 2005 doviedol mužstvo Artmedie k majstrovskému titulu. Následne klub pod jeho vedením úspešne pôsobil na medzinárodnej scéne - postúpil do hlavnej súťaže Ligy majstrov.

Vladimír Weiss skončil po šestnástich mesiacoch v ruskom klube Saturn, moskovská oblasť, kde sa jeho tímu nevydaril vstup do ruskej Superligy. Z desiatich zápasoch dokázal Saturn zvíťaziť iba v jedinom a patrilo mu 13. miesto v šestnásťčlennej súťaži. Vracia sa tak do Artmedie Bratislava. "Dá sa povedať, že sme s Vladom Weissom dohodnutí na pôsobení v Artmedii od nového ročníka ligovej súťaže," povedal manažér Artmedie Petr Kašpar.
Artmedia sa pod vedením Weissa stala v roku 2005 slovenským majstrom a následne úspešne pôsobila aj na medzinárodnej scéne, keď postúpila do hlavnej súťaže Ligy majstrov. Svoju pohárovú púť vtedy začal petržalský tím v prvom predkole na pôde kazašského tímu Kairat Alma-Ata. Ukončil ju až v šestnásťfinále Pohára UEFA v Sofii po vypadnutí s domácim Levski. Žiadnemu nášmu klubu sa okrem Artmedie ešte nikdy v ére samostatnosti Slovenska nepodarilo hrať v pohárovej Európe aj na jar.
Okrem trénera by sa do realizačného tímu mal vrátiť aj jeho dlhoročný asistent Michal Hipp. "Spolupracovníkov si určuje nový tréner, ktorý bude mať v tomto smere voľné ruky," doplnil Kašpar.
S navrátilcami do zostavy a do realizačného tímu bude bratislavská Artmedia útočiť v budúcom ročníku na tie najvyššie priečky. Po zisku titulu v roku 2005 skončila Artmedia dvakrát v slovenskej najvyššej súťaži na druhom mieste - za Ružomberkom a Žilinou. "Z cieľov určite nezľavíme, a keď chceme byť lepší, tak sa môžeme posunúť už len o jedno miesto," dodal Kašpar.
Tímu spoza bratislavského Starého mosta k tomu môžu pomôcť aj pamätníci úspešnej cesty Artmedie Ligou majstrov. Z legionárskeho pôsobenia sa v priebehu jedného roka vrátila takmer celá stredová formácia. Ako prvý prišiel v lete minulého roka tvorca hry Ján Kozák, neskôr prišli dvaja Branislavovia - Fodrek a Obžera. Posledným je reprezentačný defenzívny stredopoliar Balász Borbély.

NÁVRATY DO ARTMEDIE BRATISLAVA
Vladimír Weiss tréner Saturn Moskva (Rus.) jún 2007
Michal Hipp asistent Saturn Moskva (Rus.) jún 2007
Ján Kozák záložník West Bromwich (Ang.) máj 2006
Branislav Fodrek záložník Saturn Moskva (Rus.) január 2007
Branislav Obžera záložník Saturn Moskva (Rus.) marec 2007
Balász Borbély záložník Kaiserslautern (Nem.) máj 2007

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 14:45