StoryEditor

Gáborík opäť gólový

15.01.2007, 23:00
V jedinom nedeľňajšom stretnutí zámorskej hokejovej ligy sa nestratili ani slovenskí hokejisti, keď Marián Gáborík raz skóroval a Pavol Demitra rozhodol o výhre svojho tímu na ľade Chicaga 2:3 po samostatných nájazdoch.

V jedinom nedeľňajšom stretnutí zámorskej hokejovej ligy sa nestratili ani slovenskí hokejisti, keď Marián Gáborík raz skóroval a Pavol Demitra rozhodol o výhre svojho tímu na ľade Chicaga 2:3 po samostatných nájazdoch. Gáborík tak strelil gól už v troch za sebou idúcich zápasoch.

Slováci sa v zápase nestratili
Marián Gáborík znižoval gólom v oslabení, keď spomedzi kruhov nedal súperovmu gólmanovi Nikolajovi Chabibulinovi šancu. Zápas sa musel rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. V nich sa ako jediný presadil ďalší Slovák v zostave "divochov" Pavol Demitra, a tak jeho nájazd rozhodol o triumfe Minnesoty. Nájazdy sa časovo trochu natiahli, keďže v ich závere rozhodcovia posudzovali pokus Denisa Archipova pomocou videotechniky, nakoniec ho však neuznali, pretože puk údajne neskončil v bránke. Minnesota vyhrala na svojom turné po súperových klziskách už tretí zápas za sebou, nesporne im k tejto úspešnej sérii pomohol návrat slovenského reprezentanta Mariána Gáboríka, ktorý pre zranenie slabín pauzoval 11 týždňov.

Višňovského "králi" nechcú vymeniť
Aj napriek viacerým špekuláciám o zmene dresu hokejový obranca Ľubomír Višňovský ostane asi aj naďalej hráčom Los Angeles Kings a vedenie klubu sa ho nechystá vymeniť. Asistent generálneho manažéra Kings Ron Hextall to povedal na stretnutí s držiteľmi celosezónnych permanentiek. "Višňovský je naším kľúčovým hráčom. Nemôžem povedať, že ho stopercentne nevymeníme, stať sa môže všetko, ale je veľmi pravdepodobné, že ostane v našom klube," povedal Hextall. Višňovský hrá za Los Angeles od sezóny 2000/2001 a postupne sa rodák z Topoľčian vypracoval na jedného z najproduktívnejších zadákov súťaže. Naďalej však zostáva zaujímavým hráčom pre ostatné kluby v súťaži. Višňovský je štvrtým najproduktívnejším obrancom súťaže a má kontrakt priemerného hráča (1,9 milióna dolárov za sezónu).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 16:27