StoryEditor

VIDEO: Prapodivný moment v Lige majstrov. Sterlinga fauloval vlastný palec, bola z toho penalta

08.11.2018, 15:45
Autor:
redredvpvp
Márne boli protesty hostí, brankár Andrij Pjatov sa len neveriacky držal za hlavu.

Raheem Sterling sa stal zrejme prvým hráčom, ktorého fauloval vlastný palec na nohe. Tak BBC referuje o stredajšom momente zo zápasu Ligy majstrov Manchester City - Šachtar Doneck (6: 0), ktorý do dejín vstúpi ako jedna z najbizarnejších penált.

Márne protesty hostí

"Chcel som prehodiť brankára a neviem, čo sa stalo. Necítil som žiadny kontakt, kopol som do zeme, takže sa rozhodcovi ospravedlňujem," povedal Sterling po zápase.

Zbehlo sa to zhruba takto - Sterling preberá v rýchlosti loptu do otvorenej defenzívy Šachtaru, dobehne s ním kúsok pred roh malého vápna a napriahne sa k rane ľavačkou.

Lenže, ako sa aj najlepším futbalistom občas stáva, namiesto lopty vykopne ukážkového "krtka", skrátka trs trávy. Nasleduje pád na zem. A potom? Ťažko pochopiteľný verdikt maďarského rozhodcu Viktora Kassaia.

V 24. minúte za stavu 1:0 pre domácich nariadil pokutový kop, pretože sa domnieval, že za pád anglického reprezentanta mohol protihráč Mykola Matviněnko, ktorého mal v zákryte.

Márne boli protesty hostí, brankár Andrij Pjatov sa len neveriacky držal za hlavu. Penalta platila a Gabriel Jesus z nej zvýšil na 2:0, Manchester City nakoniec dokráčal k pohodlnému víťazstvu 6:0 a významne sa priblížil k osemfinále. Na čele skupiny F má po štyroch kolách deväť bodov, druhý Lyon šesť, tretí Hoffenheim tri.

Zvýraznil potrebu videorozhodcu

Tréner ukrajinského celku Paulo Fonseca sa Kassaiovmu rozhodnutiu vysmial, ale súčasne uznal, že na výsledku by správne rozhodnutie aj tak veľa nezmenilo.

"Po takomto výsledku nemá veľmi zmysel hovoriť o tej penalte. Ale bola absurdná. Viac hovoriť nemusím, každý to videl. Ale kvôli tomu sme neprehrali," vyhlásil portugalský kouč.

Prapodivný moment znovu poukázal na to, ako futbal (a Liga majstrov najmä) potrebuje videorozhodcu. S jeho zavedením v najsledovanejšej klubovej súťaži sveta sa však počíta až od nasledujúceho ročníka.

"Vieme, že to nebola penalta a Raheem to mohol rozhodcovi povedať, pretože nechceme takto vyhrávať. Ani rozhodcovia nechcú robiť chyby, preto potrebujú pomoc videa. Futbal je dnes strašne rýchly a toto zaberie asi desať sekúnd," uviedol tréner víťazov Pep Guardiola.

Novinárom na tlačovej konferencii napadlo, že katalánsky kouč mohol kopajúcemu Jesusovi povedať, nech pokutový kop úmyselne nepremení. Guardiolova reakcia? "To by neurobil žiadny tréner. Ale som mladý, tak sa trebárs poučím."

01 - Modified: 2024-05-10 19:43:40 - Feat.: - Title: Mbappe potvrdil, že na konci sezóny opustí Paríž St. Germain 02 - Modified: 2024-05-02 12:09:23 - Feat.: - Title: Víťaz, čo pláva neoblomne proti prúdu a zostáva verný svojej filozofii. Fiľov klub je európsky unikát 03 - Modified: 2024-05-01 15:09:07 - Feat.: - Title: Slovenský pohár ovládli futbalisti Ružomberka. Získali druhú trofej 04 - Modified: 2024-05-01 12:28:57 - Feat.: - Title: Hancko od leta v svetovom veľkoklube? Možno, ale nový kouč si nemôže len diktovať mená posíl, varuje odborník 05 - Modified: 2024-04-27 08:51:46 - Feat.: - Title: Liverpool sa dohodol s trénerom Slotom, na lavičke nahradí Kloppa
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
10. máj 2024 23:32