StoryEditor

Šupler sa teší na NHL

27.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Tréner hokejovej reprezentácie Július Šupler odišiel na pracovnú cestu do USA, počas ktorej by chcel vidieť v akcii minimálne desať našich hráčov v zápasoch zámorskej profiligy. Na zápasoch ho bude sprevádzať konzultant národného tímu Václav Nedomanský, s ktorým bude riešiť vzájomnú spoluprácu pred šampionátom.

Tréner hokejovej reprezentácie Július Šupler odišiel na pracovnú cestu do USA, počas ktorej by chcel vidieť v akcii minimálne desať našich hráčov v zápasoch zámorskej profiligy. Sprevádzať ho bude konzultant národného tímu Václav Nedomanský. "Za desať dní v Amerike by som mal vidieť šesť, možno sedem stretnutí NHL. Cieľom cesty nie je sledovať výkonnosť našich hokejistov, aj keď veľmi rád uvidím na vlastné oči ich hokejové majstrovstvo. V prvom rade si s Václavom Nedomanským prejdeme celú stratégiu spolupráce do majstrovstiev sveta," povedal Šupler a uviedol, že cieľom jeho cesty do USA nie je presviedčať hráčov, aby prišli reprezentovať: "Všetko pokiaľ ide o reprezentácie sme si s chlapcami z NHL vydiskutovali už v lete. Ich názor na reprezentáciu Slovenska poznám, je pozitívny. Budem vychádzať z aktuálneho stavu v zámorskej súťaži po skončení základnej časti."
Július Šupler počas desiatich dní nestihne kontaktovať všetkých slovenských hokejistov v NHL. "Nie je ani fyzicky možné, aby som bol so všetkými našimi hráčmi. No v žiadnom prípade to však neznamená, že ak ich neuvidím, nebudem mať záujem o ich prípadnú účasť na majstrovstvách sveta. Po návrate z USA bude pozorne sledovať adeptov na záverečnú prípravu pred šampionátom v play-off slovenskej i českej najvyššej súťaže a vycestuje aj za legionármi na sever Európy.

KTO BY MOHOL PRÍSŤ Z NHL:
Peter Bondra (Chicago)
Peter Budaj (Colorado)
Marcel Hossa (NY Rangers)
Zdeno Chára (Boston)
Milan Jurčina (Washington)
Juraj Kolník (Florida)
Štefan Ružička (Philadelphia)
Peter Sejna (St. Louis)
Marek Svatoš (Colorado)
Jozef Stümpel (Florida)
Miroslav Šatan (NY Islanders)
Ľubomír Višňovský (Los Angeles)
Richard Zedník (New York Islanders)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 20:25