TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Víťazný debut pre Hapala. Slovensko vyhralo nad Ukrajinou

16.11.2018, 21:40
Autor:
TASRTASR
Ukrajinci už pred duelom na trnavskom ŠAM mali istý postup do A-divízie.

Slovenskí futbalisti zvíťazili v piatkovom zápase 1. skupiny B-divízie Ligy národov v Trnave nad reprezentáciou Ukrajiny 4:1. Účinkovanie v súťaži uzavrú v pondelok 19. novembra v Prahe proti domácemu Česku.

Pri debute českého trénera Pavla Hapala dostali Slovensko do vedenia 2:0 góly Alberta Rusnáka a Juraja Kucku v prvom dejstve.

Na začiatku druhého Jevgen Konopľanka znížil exportnou strelou, ale v 52. minúte šikovnou pätičkou zvýšil na 3:1 Adam Zreľák a v 61. minúte na 4:1 Róbert Mak. V ôsmom vzájomnom stretnutí s Ukrajinou Slováci zaznamenali druhú výhru pri troch remízach, resp. troch prehrách. Súperovi sa tak výborne revanšovali za septembrovú prehru 0:1 z Ľvova.

Ukrajinci už pred duelom na trnavskom ŠAM mali istý postup do A-divízie. Slováci na záchranu v B-divízii potrebujú v Prahe vyhrať akýmkoľvek výsledkom. V októbri v Trnave s postfederálnym rivalom prehrali 1:2.

Slováci začali lepšie a už v 6. minúte po prvej nebezpečnejšej akcie otvorili skóre. Krajný obranca Hancko vybojoval na ľavej strane štandardnú situáciu po faule, Hamšík priťukol Rusnákovi a ten ostrým projektilom aj vďaka jemného teču Konopľanku prekonal Brankára Bojka.

Hapalovci boli v prvom polčase lepší, hostí do ničoho nepúšťali, lepšie a rýchlejšie kombinovali. V 12. minúte sa vo veľkej šanci ocitol Hamšík, zblízka však netrafil medzi tri žrde. V 19. minúte minul aj Mak a v 23. minúte po ukážkovom centri Hancka hlavičkou v dobrej pozícii Zreľák.

Domáci ale zaslúžene zvýšili na 2:0 v 26. minúte, keď spoza šestnástky vystrelil Kucka a lopta po veľkej chybe brankára Bojka prepadla cez jeho rukavice do brány. Kucka sa ale pri strele zranil a musel ho vystriedať Bero. Práve on mohol v 43. minúte dať ďalší gól, ale po šikovnej narážačke so Zreľákom vystrelil len nad.

Lepší vstup do druhého polčasu mali Ukrajinci, ktorí v 47. minúte po exportnom voleji Konopľanku znížili. Domácich to však nezaskočilo a odpovedali najlepším možným spôsobom. V 52. minúte najprv trafil po zasekávačke vo vnútri šestnástky Mak do žrde, ale odrazenú loptu Rusnák poslal opäť do ohňa, kde trafil pripraveného Zreľáka, ktorý pätičkou usmernil loptu do brány.

V 55. minúte sa opäť Zreľák dostal po centri Hancka do viac ako nádejného zakončenia, ale z blízka trafil len do Bojka a navyše sa pískal faul na brankára hostí. V 61. minúte sa však už Mak dočkal, po ďalšej zasekávačke namieril nechytateľne k ľavej žrdi - 4:1.

Diváci sa v chladnom počasí dobre bavili najmä vďaka akciám Slovákov, hoci aj Ukrajina sem tam ukázala nebezpečnejšie zakončenie. V 69. minúte vystriedal Maka Stoch a od divákov sa mu pri návrate do národného tímu dostalo mohutného potlesku.

Hostia sa v ďalších fázach prezentovali viacerými dobrými príležitosťami, ale Dúbravka bol na mieste, resp. hráči kouča Ševčenka zlyhávali v koncovke. V 83. minúte mohol dať piaty gól SR striedajúci Ďuriš, ale jeho strelu obrana zblokovala na roh. O chvíľu už loptu aj dostal do siete, pískal sa však ofsajd. V nadstavenom čase si ešte Cigankov dal takmer vlastný gól, keď pri obrannom odkope trafil hornú žrď.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 23:30