StoryEditor

Mourinho sa budúcnosti neobáva

03.05.2007, 00:00
Jeden neúspech strieda londýnska Chelsea s ďalším. Po víkendovom zakopnutí v ligovom súboji proti Boltonu má už len teoretickú šancu na zisk tretieho titulu v rade v anglickej Premier League.

V utorok nezvládli zverenci trénera Jose Mourinha semifinálovú odvetu v Lige majstrov, keď vypadli s Liverpoolom na pokutové kopy. Podľa portugalského kouča nebudú mať tieto neúspechy vplyv na jeho ďalšie pôsobenie v klube. "Vypadnutie z Ligy majstrov nijako neohrozí moju budúcnosť," povedal Mourinho.

Abramovič vypadnutie nevidel
Majiteľ londýnskej Chelsea a ruský ropný oligarcha Roman Abramovič sa prekvapujúco neobjavil v hľadisku liverpoolskeho štadióna Anfield Road. Dôvodom boli podľa britských médií osobné obchodné záležitosti. Jeho neúčasť opäť vyvolala otázku o majiteľových nie veľmi dobrých vzťahoch s hlavným koučom Mourinhom. Za posledné štyri roky vypadla Chelsea v boji o postup do finále Ligy majstrov už tretíkrát. "Musíme ísť ďalej. Do finále budeme môcť postúpiť v ďalšej či v nasledujúcich sezónach," dodal Mourinho.

Bývalý kouč varuje
Jediným trénerom, ktorý pôsobil okrem Mourinha pod vedením majiteľa Abramoviča, zostáva taliansky kouč Claudio Ranieri. Pre britské médiá sa vyjadril o ambíciách ruského majiteľa klubu. "Abramovič chce víťazstvo v Lige majstrov. Túži, aby bola Chelsea dominantným svetovým klubom," uviedol Ranieri. Podľa neho, zisk jedinej trofeje Chelsea v aktuálnom ročníku (Ligový pohár, pozn. red.) nebude Mourinhovi stačiť na zotrvanie pri kormidle londýnskeho veľkoklubu. "Po štyroch rokoch v Chelsea je zisk jediného pohára pre Abramoviča málo," skonštatoval Ranieri. Malou náplasťou za nevydarený záver sezóny v anglickej Premier league či Lige majstrov môže byť pre Mourinha a jeho zverencov triumf v Anglickom pohári. V ňom sa stretne Chelsea 19. mája na novom štadióne Wembley s Manchestrom United.

ČO DOSIAHOL S CHELSEA
Majstrovský titul 2005, 2006
Ligový pohár 2005, 2006
Anglický superpohár 2005

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:45