StoryEditor

Názor odborníka

11.05.2007, 00:00
Náš prvý útok (Hossa, Demitra, Gáborík) splnil nároky, ktoré sa od neho očakávali. Doplatili sme najmä na katastrofálnu hru našej obrany. Prakticky od prvého až do posledného súboja na šampionáte, to bol najslabší článok našej hry. Avšak slabá defenzíva nie je len problém nášho tímu, ale celosvetový. V súčasnom hokeji sa pohybuje veľmi málo dobrých obrancov. Už odmalička sú deti vedené k tomu, aby útočili a strieľali veľa gólov a do obrany sa žiadnemu nechce ísť.

Igor Liba -- bývalý československý reprezentant:

Náš prvý útok (Hossa, Demitra, Gáborík) splnil nároky, ktoré sa od neho očakávali. Doplatili sme najmä na katastrofálnu hru našej obrany. Prakticky od prvého až do posledného súboja na šampionáte to bol najslabší článok našej hry. Avšak slabá defenzíva nie je len problém nášho tímu, ale celosvetový. V súčasnom hokeji sa pohybuje veľmi málo dobrých obrancov. Už odmalička sú deti vedené k tomu, aby útočili a strieľali veľa gólov a do obrany sa žiadnemu nechce ísť. S chybami v defenzíve mali problémy aj hokejisti Česka. Zdeno Chára bol veľmi často na ľade, keď sme dostávali góly a rovnako Milan Jurčina. Údelom oboch hráčov je ich výška a to, že nie sú zvyknutí na široké, európske ľadové plochy. V zámorskej NHL nemusia toľko korčuľovať a vykrývať toľko priestoru ako na majstrovstvách sveta. Cez túto dvojicu sme dostali najviac gólov. A najviac to bolo viditeľné práve vo štvrťfinálovom súboji proti Švédsku, kde naši obrancovia na súpera zjavne nestačili.
Konečne sa ukázalo, že na šampionáte môžu účinkovať hráči z domácej extraligy a nestratia sa. To svojimi výkonmi potvrdil Marek Uram. Za posledné roky sa tradovalo, že z domácej súťaže nemôže na vrcholovom turnaji štartovať nikto. Naša reprezentácia by sa mala skôr uberať týmto smerom, dávať šancu hráčom z našej ligy. Keď hráč pôsobí v zámorskej profilige či niektorej z európskych súťaží, neznamená to, že musí byť lepší ako hokejista extraligy. Aj ostatné tímy ako Švédsko či Česko sa prispôsobujú tomu, že dávajú viac príležitostí hráčom, ktorí sa potrebujú ukázať v dobrom svetle. Brankári nášho tímu sa snažili, ťažko im niečo vyčítať.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 01:18