StoryEditor

Vratislav Greško: Musíme to ešte skúsiť

14.11.2005, 23:00

Slovensko má za sebou nešťastný úvodný barážový duel so Španielskom. Vy ste nastúpili do zápasu až za stavu 1:3. Ako ste vnímali nervóznu atmosféru na trávniku?
- Bolo to veľmi nepríjemné. Trpel som už na lavičke. Po mojom príchode to bola už prakticky beznádejná situácia. Po inkasovanom góle z penalty a vylúčení Hada už lietal na našu bránku jeden center za druhým. Gól z jedenástky bol rozhodujúci. Snažili sme sa, ale nešlo to. Chýbal nám aj kúsok šťastia. Napríklad pri štvrtom góle som bol pri Garciovi, loptu som ešte stihol tečovať, ale nič viac.
Myslíte si, že rozhodca ovplyvnil zápas?
- To sa dalo čakať. Na majstrovstvá sveta do Nemecka pôjde možno päťtisíc Slovákov, ale Španielov pôjde päťstotisíc. To je marketing. Viem, že niektoré situácie rozhodca odpískal správne, ale myslím si, že celkovo pískal jednoznačne v prospech domácich. Pri televízoroch to možno vyzeralo inak, ale my sme to na trávniku tak cítili.
Španieli boli v útoku veľmi nebezpeční. Prekvapili vás niečím?
- Mňa osobne nie. Väčšinu z nich poznám, hrával som proti nim. V drese Interu Miláno proti Realu Madrid alebo v anglickej lige. Vedeli sme, že sú v ofenzíve silní.
Po góle Németha však stratili iskru z prvého polčasu...
- Španieli po našom góle jednoznačne znervózneli. V útočnej fáze začali robiť chyby, zle si prihrávali, viazla kombinácia a začínali sólovať. Vtedy sa to pre nás vyvíjalo dobre. Vtedy prišiel však spomínaný rozhodujúci moment - vylúčenie a jedenástka. Ďalej to už ani nemá význam hodnotiť.
Pred odvetou majú všetky tromfy v rukách Španieli. S akými cieľmi pôjdete do tohto zápasu?
- Bolo by zle povedať, že sa vzdávame. Postup je síce takmer nemožný, no jednoznačne to musíme skúsiť. Vo futbale je možné všetko, ale odpovedať na to, či máme nejaké šance, je ťažké. Výsledok úvodného zápasu je dosť jasný...

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. september 2024 04:20