StoryEditor

Zdeno Chára je centrom pozornosti v zámorí

27.06.2006, 00:00
Jednou z najhorúcejších tém zámorského hokejového leta je budúcnosť slovenského obrancu Zdena Cháru, ktorý bol pred dvoma rokmi kandidátom na Norris Trophy pre najlepšieho obrancu sezóny.

Jednou z najhorúcejších tém zámorského hokejového leta je budúcnosť slovenského obrancu Zdena Cháru, ktorý bol pred dvoma rokmi kandidátom na Norris Trophy pre najlepšieho obrancu sezóny. Odchovanec trenčianskeho hokeja sa môže stať k 1. júlu neobmedzeným voľným hráčom dostupným pre všetky kluby prestížnej profiligy, a preto sa s blížiacim koncom embarga množia správy o osude slovenského obrancu.

Chára pomohol Ottawe na výslnie

Chára podľa jeho agenta Matta Keatora nemá dôvod odchádzať z Ottawy, kde strávil už štyri roky a klubu pomohol výraznou mierou zaradiť sa medzi špičku ligy. Podľa nemenovaného zdroja NHL však Chára plánuje otestovať trh a čakať na najlepšiu ponuku. Keator sa pred víkendovým vstupným draftom NHL vyjadril, že v nasledujúcich dňoch ho čakajú intenzívnejšie rozhovory s vedením Senators, ktoré by sa s Chárom chcelo dohodnúť na novej zmluve ešte pred termínom, keď sa stane voľným hráčom.

Rokovania sa blížia k dohode

"Čakajú nás rozhovory, uvidíme, čo prinesú," skonštatoval Keator. Ottawa je momentálne pred dohodou s ďalším kľúčovým bekom Wadeom Reddenom, ktorý patrí taktiež medzi elitu NHL. Kanadský reprezentant by mal uzavrieť dvoj- alebo trojročný kontrakt za 6,25 milióna USD na sezónu. "S Chárovým a Reddenovým agentom sme už hovorili a v pláne máme ďalšie rokovania," informoval generálny manažér Sens John Muckler, ktorý dodal: "Môžem povedať, že v oboch prípadoch nastal progres."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 06:37