StoryEditor

V Los Angeles francúzske finále

13.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Finále prestížneho Turnaja majsteriek v americkom Los Angeles (3 mil. USD) bude čisto francúzskou záležitosťou, stretnú sa v ňom piata nasadená Mary Pierceová a štvorka svetového šampionátu WTA Tour Amélie Mauresmová. Na listine víťaziek prestížneho podujatia tak pribudne vôbec prvá hráčka z krajiny galského kohúta.
Tridsaťročná Pierceová si v úvodom semifinále po výbornom výkone poradila so svetovou jednotkou a najvyššie nasadenou Američankou Lindsay Davenportovou v dvoch setoch 7:6 (5) a 7:6 (6) a ako jediná na turnaji ešte neokúsila trpkosť prehry. "S mojím výkonom som veľmi spokojná. Každým zápasom mi stúpa sebavedomie, cítim sa vo veľkej pohode. Teší ma, že dokážem zdolávať hráčky z absolútnej svetovej špičky," povedala Pierceová. Extravagantná Francúzka zažíva najlepšiu sezónu za posledných päť rokov, prebojovala sa do finále na Roland Garros a US Open a v ženskom svetovom rebríčku WTA sa už vyšplhala na piatu priečku.
Mauresmová v druhom semifinále zdolala obhajkyňu minuloročného prvenstva, tretiu nasadenú Rusku Mariu Šarapovovú v dvoch setoch 7:6 (1) a 6:3. Pod výkon ruskej krásky sa podpísali problémy s prsným svalom, ktoré ju prenasledujú od augusta. "V prvom sete som napriek nepriaznivému stavu 2:5 stále verila, že ho môžem vyhrať. Pred zápasom som nevedela o tom, že Maria je zranená. Pri prvom podaní mala značné problémy, nemalo takú razanciu, čo mi uľahčovalo pozíciu pri returnoch," povedala Mauresmová. Obe francúzske finalistky sa stretli už vo vzájomnom zápase v základnej skupine, ktorý sa skončil víťazstvom Pierceovej 2:6, 6:4, 6:2.
TURNAJ MAJSTERIEK
Dvojhra, semifinále: Pierceová (5-Fr.) -- Davenportová (1-USA) 7:6 (5), 7:6 (6), Mauresmová (4-Fra.) -- Šarapovová (3-Rus.) 7:6 (1), 6:3, štvorhra -- semifinále: Blacková, Stubbsová (Zim./Austr.) -- Lichovcevová, Zvonarevová (Rus.) 6:4, 7:6, Raymondová, Stubbsová (USA/Aus.) -- Martinezová, Ruanová Pascualová (Šp.) 7:5, 5:7, 6:2

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 16:34