StoryEditor

Krátke správy

23.01.2003, 23:00

ATLETIKA. Na včerajšom bratislavskom halovom atletickom mítingu Elán utvorili slovenskí reprezentanti dva slovenské rekordy. O prvý sa postarala Lucia Ivanová zo Slávie UK na 200 m, ktorá dovtedajšie maximum Anny Záhumenskej posunula časom 24,33 s o 25 stotín. Svoj vlastný rekord v behu na 1 000 m následne o 2,35 sekundy zlepšil jej oddielový kolega Roman Hanzel (2:21,19 min.). (SITA)
HOKEJ. V semifinále hokejového turnaja Svetovej zimnej univerziády s centrom v talianskom Tarvisiu sa dnes od 17.00 hod. stretnú akademici Kanady (víťaz B-skupiny) so Slovenskom (2. v A-skupine). Po nich sa o druhú finálovú miestenku pobijú tímy Ruska (víťaz A-skupiny) a Talianska (druhé v B-skupine). (TASR)
MOTORIZMUS. Bývalý majster sveta seriálu F1 Fín Mika Häkkinen sa vráti na jazdecké trate, keď sa v piatok predstaví v automobile Mitsubishi na prvých pretekoch európskej rely v tomto roku. Häkkinen absolvuje svoj debut v rodnom Fínsku na arktickej rely v Laponsku. (TASR) u Britský pilot seriálu majstrovstiev sveta F1 Eddie Irvine sa v tejto sezóne s najväčšou pravdepodobnosťou neobjaví na okruhoch súťaže po tom, čo zlyhali jeho rokovania so stajňou Jordan. (TASR)
OLYMPIZMUS. Už zajtra v rámci valného zhromaždenia Slovenského olympijského výboru (SOV) v Slovenskom národnom divadle v Bratislave, na ktorom sa zúčastní aj predseda MOV Jacques Rogge, odovzdajú osobnostiam slovenského olympijského hnutia vyznamenania SOV. Medailu Pierra de Coubertina prevezme Hilda Múdra, Trofej SOV dostanú Jacques Rogge a Vladimír Černušák a Zlatými kruhmi SOV ocenia Antona Švajlena, Jozefa Pribilinca a Stanislava Semana. (SITA)
PLÁVANIE. Slovenská plavecká jednotka Martina Moravcová zvíťazila v stredu neskoro večer počas záverečného dňa šiestych pretekov Svetového pohára vo švédskom Štokholme na polohovkárskej stovke výkonom 1:00,55. (SITA)
SKOKY NA LYŽIACH. Výsledky SP v Hakube: 1. Nagiller (Rak.) 260,1, 2. Hautamäki (Fín.) 248,4, 3. Mijahira (Jap.) 247,8. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 07:40