StoryEditor

Artmedia v pohári s vynoveným kádrom

14.02.2006, 23:00
Po jesennom úspešnom premiérovom účinkovaní v Lige majstrov, tucte odohraných stretnutí v predkolách a hlavnej súťaži si futbalisti Artmedie Bratislava vybojovali 3. miestom v H-skupine skupinovej fázy LM účasť v pokračovaní Pohára UEFA.

Po jesennom úspešnom premiérovom účinkovaní v Lige majstrov, tucte odohraných stretnutí v predkolách a hlavnej súťaži si futbalisti Artmedie Bratislava vybojovali 3. miestom v H-skupine skupinovej fázy LM účasť v pokračovaní Pohára UEFA. Zverenci trénera Vladimíra Weissa nastúpia v dnešnom prvom vzájomnom dueli druhej najvýznamnejšej európskej pohárovej klubovej súťaže na štadióne v Trnave od 17.30 hod. proti bulharskému vicemajstrovi Levski Sofia.
"O súperovi máme dostatok informácií, vieme, že ich káder sa na rozdiel od toho nášho prakticky nezmenil. V príprave na Cypre aj v Izraeli dosahoval Levski dobré výsledky, takže určite nás čaká náročný duel. V každom prípade však nastúpime s cieľom vyhrať. Chceme postúpiť ďalej," povedal Weiss, ktorý sa musí okrem presunu z ihriska Slovana na Tehelnom poli na Štadión Antona Malatinského v Trnave vyrovnať najmä s odchodom viacerých jesenných opôr. Artmediu cez zimu opustili Kozák, Ďurica, Borbély i Vaščák, po operácii nádoru na mozgu je brankár Čobej a obranca Debnár je po operácii kolena. Navyše z nových posíl slovenského majstra nemôžu hrať ani Čišovský so Sninským, ktorí nastúpili na jeseň v pohároch ešte za svoje predchádzajúce kluby Žilinu, resp. Grodzisk. "Trénovali sme na kvalitných terénoch, odohrali dobré prípravné zápasy. Súperi nás dostatočne preverili, povedal by som, že sa hralo s ešte väčšou agresivitou ako v súťažných zápasoch. Mužstvo sa však po veľkých zmenách stále iba zohráva. Prakticky sme spolu iba mesiac a až prvé súboje jarnej časti sezóny naznačia, ako sa vykryštalizuje zostava a ako bude vyzerať naša hra. Chlapci sú však odhodlaní podať maximálny výkon a proti mužstvu Levski uspieť. Verím, že nás povzbudia aj trnavskí priaznivci, veď Spartak má najlepších fanúšikov v lige," doplnil Weiss, ktorý z nových akvizícií môže počítať s duom Reiter, Kubala i navrátilcom Strakom. K dispozícii by mali byť po zdravotných problémoch aj Obžera s Hartigom.
Bulharský súper slovenského majstra priletel do Bratislavy včera predpoludním. "Jednoznačne chceme vyhrať. Ak bude trávnik zamrznutý, nebude sa dať hrať kvalitný futbal. Napriek naším ambíciám si myslím, že postupové šance oboch tímov sú vyrovnané," uviedol tréner Levski Stanimir Stoilov. Vstupenky v hodnote 100 a 300 Sk sú ešte v predaji, očakáva sa návšteva približne 6 000 divákov. Stretnutie vysiela v priamom prenose TV JOJ.
Najväčšie zmeny v Artmedii
Odchody
Balázs
1. FC Kaiserslautern
Ďurica Saturn Moskovská oblasť
Vaščák FBC Treviso
Kozák West Bromwich
Hellebrand skončil kariéru
Gomes nepredĺženie zmluvy

Príchody
Sninský
Groclin Grodzisk
Reiter Chicago Fire
Čišovský Žilina
Kubala Trenčín
Piroska Trenčín
Straka návrat z hosťovania v DAC

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:38