StoryEditor

Zaslúžený postup futbalistov spod Zobora

14.06.2005, 00:00
Prebiť sa do najvyššej súťaže je spojené vždy minimálne s takým ošiaľom ako získať majstrovský titul. Takmer naraz oslavovali futbalové kluby Artmedia Bratislava i FC Nitra.

Prebiť sa do najvyššej súťaže je spojené vždy minimálne s takým ošiaľom ako získať majstrovský titul. Takmer naraz oslavovali futbalové kluby Artmedia Bratislava i FC Nitra. Jeden tím titul, druhý postup medzi elitu. Pod Zoborom zostávajú napriek prívalom radosti na zemi. Za všetkých to vystihol tréner Ivan Galád, ktorý povedal, že oslavy si mužstvo síce zaslúži, no už treba myslieť na ďalšiu prácu. "V novom ročníku nikoho nebude zaujímať, čo sme dosiahli v druhej lige, ale každý sa bude chcieť na nováčika vytiahnuť," uviedol kormidelník Galád. "Podľa mňa nám prvenstvo patrí právom, a to napriek menšej kríze a prehre doma s Ličartovcami. Toto potknutie nás však nezrazilo na kolená. Naopak, ešte viac sme sa zomkli a povedali si, že už nič podobné nesmieme pripustiť. Uvedomovali sme si, že konkurencii uľahčíme situáciu iba tak, ak sami nezvládneme zápasy," pridal názor na vývoj boja o postupovú pozíciu Marek Bubenko, jeden z tých, ktorí už behali po trávnikoch Corgoň ligy.
Nitra si pozoruhodne počínala v oboch hlavných činnostiach -- útoku i obrane. Zaznamenala najviac gólov (58), najmenej ich dostala -- iba 16. Čisté konto si dokázala udržať v 19 (!) z 29 zápasov. Druhé Ličartovce pri podobnej streleckej efektivite (57 gólov) inkasovali 26-krát a na svoje konto si pripísali o tri prehry viac než Nitra (6:3). Mužstvo spod Zobora malo vo svojom strede aj najlepšieho kanoniera súťaže Róberta Ráka, ktorý strelil 23 gólov. "Tvoríme súdržnú partiu a snažíme sa uplatniť svojimi zbraňami. Nebolo jednoduché vyrovnať sa s náporom a ambíciami hlavne Ličartoviec. Teraz pôjde o to, hrať dôstojnú úlohu v Corgoň lige," konštatoval Rák. Jeho strelecké schopnosti neunikli ani pozorovateľom z iných klubov, ale je ešte predčasné hovoriť o tom, či pod Zoborom ostane alebo odíde.
Nitriansky kolektív je síce ambiciózny a svedomitý, no má aj svoje slabšie stránky ako každý iný. Nováčik ich v závere zvládol najlepšie, aj keď Ličartovce skresali v priebehu jari náskok lídra z desiatich na päť bodov. "Čím viac sa blížilo vyvrcholenie ligy, tým sa zvyšovala nervozita, ale zároveň i vzrušenie z očakávaného úspechu. Niet pochýb, že sme si konečnú radosť zaslúžili, hoci nás stála veľa úsilia. No tvrdšia práca nás ešte len čaká," dodal výstižne Bubenko.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 20:50