Reuters
StoryEditor

Liga majstrov má za sebou prvé štvrťfinálové zápasy. Liverpool nezaváhal

09.04.2019, 23:11
Autor:
TASRTASR
FC Liverpool zdolal FC Porto 2:0 a v anglickom "derby" Tottenham Hotspur zvíťazil nad Manchestrom City 1:0.

V utorkových prvých zápasoch štvrťfinále Ligy majstrov 2018/2019 sa tešili domáce tímy. FC Liverpool zdolal FC Porto 2:0 a v anglickom "derby" Tottenham Hotspur zvíťazil nad Manchestrom City 1:0.

Liverpool mal jednoduchšiu úlohu, keď rozhodol už za 26 minút. Najprv skóroval Naby Keita, gólovú poistku pridal Roberto Firmino. O vydretom triumfe "kohútov" rozhodol v 78. minúte Son Heung-Min.

Hostí môže mrzieť najmä nepremenený pokutový kop Sergia Agüera z 13. minúty. Tottenham však víťazstvo vykúpil zranením Harryho Kanea, ktorý v druhom polčase odstúpil pre problémy s členkom. Odvety sú na programe o týždeň v stredu.

Prvú príležitosť si vypracoval Tottenham v 8. minúte, po kombinácii so Sissokom Alli prestrelil. Vzápätí prenikol cez obranu domácich Sterling, jeho pokus nešťastne zblokoval rukou Rose a rozhodca Kuipers po porade s VAR ukázal na biely bod. Proti Agüerovi však vynikol brankár Lloris.

Ani jeden z tímov sa výrazne nehrnul do útoku, ťažisko hry bolo najmä v stredovej zóne. V 24. minúte sa z ľavej strany dostala lopta k nepokrytému Kaneovi, ten vypálil z otočky, ale Edersona neprekvapil. V závere prvého polčasu domáci zvýšili tlak, v 36. minúte po priamom kope Eriksena však nevyužili zmätok v pokutovom území City a ovocie nepriniesol ani Roseov priamy kop z hranice šestnástky.

Po zmene strán najprv pohrozili hostia, Sterling nepochodil a na druhej strane Son Heung-Min tesne minul. V 56. minúte spravil "kohútom" škrt cez rozpočet súboj Delpha s Kaneom, po ktorom si domáci útočník zranil členok a odkríval do útrob štadióna. Na jeho miesto nastúpil Lucas Moura. V 69. minúte pochybili hostia v rozohrávke, ale Alli premeškal najvhodnejší moment na prihrávku a jeho strelu zblokovala obrana City. S plynutím času sa zvyšovala aktivita "Citizens".

Nebezpečenstvo prinášala najmä spolupráca Sterlinga so Silvom, no defenzíva Tottenhamu odolala. Domáci sa spoliehali na protiútoky a dočkali sa. V 78. minúte Eriksen vysunul Son Heung-Mina, kórejský útočník udržal loptu v hre, presadil sa cez Delpha a otvoril skóre. Tottenham v závere udržal tesné vedenie a do odvety si vypracoval sľubný náskok.

Finalista z minulého ročníka Liverpool vstúpil do zápasu s Portom ideálne. Už v 5. min Firmino prihral Keitovi, ktorý spoza šestnástky otvoril skóre. Domáci mohli zdvojnásobiť skóre v 22. min.

Salah si perfektne nabehol do voľného priestoru, jeho koncovka však tesne minula pravú žŕdku. "The Reds" sa predsa dočkali už o štyri minúty neskôr - Alexander-Arnold posunul loptu Firminovi pred prázdnu bránu a Brazílčan nezaváhal - 2:0. V závere polčasu sa dočkali aj hostia, ale Alisson nedovolil Maregovi skorigovať.

Liverpool po zmene strán začal opäť aktívne. V 48. min Mane prekonal Casillasa po tretí raz v zápase, no zasiahol VAR a pre ofsajd gól neplatil. V druhom polčase hrozil najmä hosťujúci Marega, ale ani jednu zo svojich príležitostí nepremenil, a tak je bližšie k postupu do semifinále FC Liverpool.

01 - Modified: 2024-04-09 13:49:38 - Feat.: - Title: Islamský štát hrozí útokmi na štvrťfinále Ligy majstrov. Paríž, Londýn a Madrid posilnili bezpečnosť 02 - Modified: 2024-03-21 18:34:32 - Feat.: - Title: Liga majstrov bude bez našich klubov. Prestížne, no nerentabilné, nie je to až také terno, tvrdí funkcionár 03 - Modified: 2024-02-27 08:00:00 - Feat.: - Title: Mladíci Žiliny chcú prepísať historické štatistiky. Na štvrťfinále Ligy majstrov treba zdolať dánsky veľkoklub 04 - Modified: 2024-02-22 14:47:01 - Feat.: - Title: Doplatí na to naša repre? Odborník tlmí skepsu týkajúcu sa Calzonovej dvojúlohy: Kouč ihneď vyslal silný odkaz 05 - Modified: 2024-02-08 15:07:59 - Feat.: - Title: Žilinskí mladíci zaskočili aj nemeckého hegemóna z Dortmundu. V čom tkvie úspech našich futbalistov?
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 18:55