StoryEditor

Nevídaný moment vo futbale. Známy tréner nariadil hráčom,aby si nechali streliť gól

01.05.2019, 00:00
Autor:
vpvp
Argentínsky tréner prekvapivo súhlasil s návrhom súperovho kouča.

Anglické médiá písali: „Ak ste to nevideli, možno neuveríte.“ Fanúšikovia v šlágri druhej ligy medzi Leedsom a Aston Villou (1:1) sa prizerali neobvyklým scénam. Domáci tréner Marcelo Bielsa totiž povedal svojim hráčom, aby si nechali streliť gól. Vážne.

Po tom, čo sa stalo, som mu navrhol, že by bolo správne, aby nám jeho tím dovolil vyrovnať. Súhlasil,“ povedal hosťujúci tréner Dean Smith. „Ohromne si ho za to vážim,“ dodal. A čím to je, že si Bielsa vyslúžil tieto slová? Vďaka nevídanému gestu fair play. Argentínsky tréner upokojoval búrlivé vášne, ktoré prepukli po úvodnom góle zápasu.

Lavička hostí zúrila

Lavička hostí zúrila, asistent John Terry naštvaný gestikuloval smerom k Bielsovi... A vzápätí sa to zvrhlo aj na trávniku. Leeds totiž strelil prvý gól v 72. minúte za kontroverzných okolností. Jeden z futbalistov Aston Villy – Jonathan Kodjia – ležal po súboji na trávniku a hostia prosili súpera, aby odkopol loptu do autu.

Domáci Tyler Roberts to takmer urobil, lenže nakoniec pri stredačkách pas do autu iba naznačil a poslal do šance Mateusza Klicha. Kým takmer všetci „prestali hrať“, poľský reprezentant trafil do siete.

Náhle sa vo vápne Aston Villy strhla šarvátka, hosťujúci útočník Anwar El-Ghazi dostal červenú kartu, atmosféra bola vyhrotená.

V tej chvíli prišiel Smithov návrh, na ktorý Bielsa prekvapivo pristúpil. „Nechajte ich dať gól!“ zareval niekoľkokrát kouč Leedsu na svojich zverencov.  A tí poslúchli.

Inštrukciu zrejme nedostal len švédsky stopér Pontus Jansson, ktorý sa naštvane pokúsil útočnú akciu Aston Villy prerušiť. Obranný zákrok na Alberta Adomaha sa mu však nepodaril a striedajúci futbalista tak mohol poslať loptu do odkrytej siete.

Takže nakoniec prevládol sedliacky rozum a športový duch,“ pochvaľoval si Smith. „Dokonca aj Klich sa mi po zápase ospravedlňoval, hovoril, že takéto veci by sa stávať nemali,“ dodal kouč Aston Villy.

„Čo sa stalo, stalo sa"

A ako tento moment okomentoval sám Bielsa?

Čo sa stalo, stalo sa. Anglický futbal je na celom svete známy svojou ušľachtilosťou. To je všetko, čo by som k tomu povedal,“ sucho skonštatoval 63-ročný tréner Leedsu, ktorého správanie už skôr pútalo pozornosť britských médií.

Pred niekoľkými mesiacmi sa argentínsky pedant zaplietol do špionážnej kauzy, tzv. Spygate bola na ostrovoch veľkou témou. Bielsa pred zápasom s Derby County poslal na tréning súpera jedného zo svojich ľudí, aby prípravu tajne sledoval cez plot ďalekohľadom.

Bielsa najprv špehovanie bezstarostne priznal a potom prichystal mimoriadnu tlačovú konferenciu, na ktorej udiveným prítomným ukázal rozsiahlu prezentáciu s detailne naštudovanými súpermi. A dodal: „Sledovali sme tréningy všetkých súperov, proti ktorým sme v aktuálnej sezóne hrali.“

Je možné, že sa Leeds s Derby stretne znova – v play-off, ktoré Bielsovo mužstvo absolvuje namiesto priameho postupu do Premier League, ku ktorému pritom malo väčšinu sezóny namierené.

Stačí, aby oba celky vydržali na svojich pozíciách. Zostáva odohrať posledné kolo základnej časti, Derby má navyše stredajšiu dohrávku vo Swansea k dobru.

01 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 02 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 03 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 04 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte 05 - Modified: 2024-04-06 15:42:24 - Feat.: - Title: Pred rímskym derby zasahovala polícia, pobilo sa tristo fanúšikov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
15. apríl 2024 22:55