StoryEditor

Zvolen nezvládol úlohu favorita

26.02.2007, 23:00
V úvodných zápasoch tohtoročných vyraďovacích súbojov v hokejovej extralige sa zrodilo obrovské prekvapenie na úkor druhého mužstva po základnej časti Zvolena, ktorý na domácom ľade podľahol Nitre 1:3.

V úvodných zápasoch tohtoročných vyraďovacích súbojov v hokejovej extralige sa zrodilo obrovské prekvapenie na úkor druhého mužstva po základnej časti Zvolena, ktorý na domácom ľade podľahol Nitre 1:3.
Na výkone nitrianskych hokejistov vôbec nebolo poznať, že ich včera opustil lotyšský gólman Arturs Irbe. Dá sa povedať, že skôr ich to zomklo a proti Zvolenu odohrali veľmi dobrý zápas. V bráne Nitry pôsobil sebaistým dojmom mladý brankár Branislav Konrád, ktorému chýbalo necelých päť minút k tomu, aby dosiahol čisté konto. Dokázal zabrániť nebezpečným šanciam Zvolena a bol hlavnou oporou svojho tímu. Jeho spoľahlivosť v zápase pomohla aj obranným formáciám, ktoré sa mohli spoľahnúť na istého gólmana. Potvrdili sa slová najskúsenejšieho nitrianskeho hráča Juraja Kolníka, ktorý nepripúšťal, že by odchod gólmana Irbeho mal negatívne ovplyvniť prípravu a koncentráciu mužstva na dôležitý súboj. Hosťujúcemu trénerovi Ivanovi Dorničovi sa vyplatilo, že v poslednom ligovom súboji nechal oddychovať najlepších hráčov.
V druhom štvrťfinálovom zápase Košice potvrdili úlohu favorita a víťaza základnej časti súťaže. Po jednoznačnom priebehu zápasu vyhrali nad Skalicou 6:1.

Košice -- Skalica 6:1 (0:0, 2:0, 4:1)
Stav série: 1:0
Góly: 24´ Pleva 1:0, 25´ Gron 2:0, 41´ Špelda 3:0, 46´ Bartoš 4:0, 49´ Kmiť 5:0, 52´ Višňovský 5:1, 57´ Pleva 6:1
Diváci: 5 036

Rozhodujúci moment zápasu sa odohral v úvode druhej tretiny, keď Košice premenili svoju ofenzívnu prevahu na strelenie dvoch gólov v priebehu 51 sekúnd O prvé dva košické góly vo vyraďovacích súbojoch sa postaral Ján Pleva a Stanislav Gron. Košice jasne dominovali nad Skalicou a nepripustili možnosť prekvapenia, o jediný čestný úspech hostí sa postaral Tibor Višňovský. Najväčšou mierou sa o víťazstvo Košíc v tomto zápase postaral košický útočník Ján Pleva, strelec dvoch gólov.

Zvolen -- Nitra 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Stav série: 0:1
Góly: 15´ Saliji 0:1, 50´ Čacho 0:2, 55´ Vozdecký 0:3, 56´ Turek 1:3,
Diváci: 2 890

Prostredná časť záverečnej tretiny rozhodla o úvodnom prekvapení tohtosezónnych vyraďovacích zápasov. V 50. minúte stretnutia dostal hostí z Nitry do dvojgólového vedenia Viliam Čacho po prihrávke Jozefa Mihálika. Zvolenčania si vytvorili veľa gólových šancí, ale gólmana Branislava Konráda sa im podarilo prekonať až v závere zápasu, keď už bolo o výsledku zápasu rozhodnuté. Jediný gól Zvolena zaznamenal Filip Turek. Najlepším výkonom v zápase sa predviedol brankár Nitry Konrád, ktorý tak potvrdil svoje postavenie brankárskej jednotky v tíme.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 16:01