StoryEditor

Dráma vo štvrťfinále sa nekonala

14.03.2005, 23:00
Kto očakával, že vo štvrťfinálovej sérii medzi Košičanmi a Nitranmi budú nervy napnuté na maximum, možno zostal sklamaný. Dráma sa nekonala, východniarom stačilo päť zápasov, aby vyprevadili svojho konkurenta.

Kto očakával, že vo štvrťfinálovej sérii medzi Košičanmi a Nitranmi budú nervy napnuté na maximum, možno zostal sklamaný. Dráma sa nekonala, východniarom stačilo päť zápasov, aby vyprevadili svojho konkurenta. Pravdu mal nitriansky tréner Rudolf Uličný, ktorý konštatoval, že na rozdiel od jeho zverencov Košice lepšie využívali presilovky a hlavne boli úspešnejší v koncovke. Hostia mali v poslednom meraní síl ťažké srdce na rozhodcu, ale to nebolo rozhodujúcim jazýčkom na váhach, prečo sa dianie skončilo už v nedeľu. "Doma nás poháňalo fantastické publikum, to bolo naším ďalším hráčom," povedal dôležitú myšlienku Uličný a možno tým nepriamo naznačil, že celok spod Zobora sa spoliehal viac na domáce prostredie a vonku ako keby neboli hráči takí sebavedomí. "Niekedy som svoj tím nespoznával, ale celkovo hráči podali vyrovnané výkony," zamyslel sa nad priebehom súperenia tréner Košíc Dušan Gregor. Jeden zo semifinalistov už myslí aj na ďalšie boje, ktoré budú určite ťažšie. "Zvolen má cveng a dokázal to prvým miestom v dlhodobej časti. No sme odhodlaní zabojovať o úspešný výsledok," uviedol útočník HC Jiří Bicek. "Vieme, na čom sme a uvedomujeme si, že podľa výsledkov nie sme favorizovaným mužstvom. Obaja však máme rovnaké vyhliadky, pôjde o to vytrvať v udržaní formy, v ktorej sme vstúpili do vyraďovačky," doplnil ho kapitán Košičanov Arne Kroták.
Iný priebeh malo ďalšie štvrťfinále, kde favorizovaný Trenčín najskôr prehral v úvodnom zápase a aj v druhom stretnutí iba málo chýbalo, aby si víťazstvo odniesla Žilina. V ďalších troch dueloch (6:1, 6:3, 7:1) však Dukla už preukázala svoju silu a poľahky postúpila do semifinále, kde sa stretne s bratislavským Slovanom. "V dnešnom rozhodujúcom zápase boli hráči v dobrej psychickej pohode. Prekonávali sa v hokejových akciách, ktoré vyvrcholili v prvej a tretej tretine," zhodnotil pre TASR tréner Trenčína Vladimír Hiadlovský. Silu úradujúceho majstra uznal aj žilinský súper. "Trenčín ukázal, že je lepším celkom a jeho prvé tri góly nás dostali na kolená. Prajem mu, nech sa v play-off dostane čo najďalej," povedal asistent trénera Žiliny Miloš Pavelka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 18:15