StoryEditor

"Povedali sme si, že dáme do toho všetko." Potom hrdina Tottenhamu zariadil senzačný obrat

09.05.2019, 09:30
Autor:
rprp
​Len štyria futbalisti doteraz strelili hetrik v semifinálovom zápase Ligy majstrov.

Nebyť jeho, vo finále Ligy majstrov je Ajax. Lucas Moura, trojgólový hrdina zo stredajšej semifinálovej odvety rozhodol o postupe Tottenhamu gólom v nadstavenom čase. Gólom doslova v posledných sekundách. Gólom, ktorým zavŕšil hetrik a dokonal obrat z 0:2 na 3:2.

"Svoje pocity dokážem len ťažko opísať," povedal tesne po zápase Moura.

​Len štyria futbalisti doteraz strelili hetrik v semifinálovom zápase Ligy majstrov. Alessandro Del Piero, Ivica Olič, Robert Lewandowski a Cristiano Ronaldo. Teraz k nim patrí aj Brazílčan Lucas Moura.

Prvý polčas Tottenham prehral 0:2, domáci Ajax bol jednou nohou vo finále. Lenže stačilo 204 sekúnd, aby Moura zrovnal a zavelil k senzačnému obratu. Tretí gól pridal v šiestej minúte nastavenia.

"Futbal nám dopraje chvíle, ktoré by sme si inak nedokázali ani predstaviť. Musíme si ich užiť. Pozrite sa na mňa, je to najlepšia chvíľa v mojom živote a v celej kariére!" lapal po dychu Moura.

"Mám ohromnú radosť a som hrdý na svojich spoluhráčov. Verili sme, že to dokážeme, dali sme do toho všetko."

"Nezačali sme dobre, dostali sme dva góly. Cez polčas sme si povedali, že do toho dáme všetko. Mohol to byť náš predposledný zápas v sezóne, tak sme sa nemuseli starať o únavu. Keď Jan (Vertonghen) trafil brvno, nemyslel som si, že to bude náš zápas, ale nakoniec to zariadil Lucas," radoval sa po zápase Harry Kane, ktorý kvôli zranenému členku nemohol hrať.

"Aj bez kľúčových hráčov máme veľkú kvalitu. V každom zápase musíme bojovať rovnako ako v tomto. Chcel by som poďakovať svojim spoluhráčom, pretože to, čo prežívam v Tottenhame, je neuveriteľné," povedal Moura.

"Liverpool dokázal otočiť zápas s Barcelonou, my zasa s Ajaxom. Teraz už sa môžeme tešiť na finále," dodal Kane, ktorý v eufórii behal po trávniku. Ak si Kane nestihne doliečiť poranený členok, bude Tottenham spoliehať práve na Lucasa Mouru, hrdinu semifinále.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 14:09