StoryEditor

Rakúšania úradujúcich majstrov nepotrápili

05.05.2003, 00:00

Na svetovom šampionáte vo Fínsku pokračuje slovenský hokejový tím vo víťaznom ťažení, keď ani v piatom zápase nenašiel premožiteľa. Zverenci trénera Františka Hossu presvedčivo zdolali Rakúsko 7:1 a v boji o konečné prvenstvo v osemfinálovej E-skupine sa stretnú dnes (19.00) s reprezentáciou Českej republiky. Vo včerajšom stretnutí sa prvý raz na MS predstavil center St. Louis Blues Pavol Demitra.

Online reportáž zo zápasu nájdete tu.
Slovenským reprezentantom na "povinné" víťazstvo nad snaživými Rakúšanmi stačil polovičný výkon. Od začiatku bolo jasné, kto bude v tomto dueli pánom na ľade. Už v 3. min. mali možnosť hrať zverenci trénera Hossu presilovku, keď trest dostala striedačka súpera za väčší počet hráčov na ľade. Slováci potrebovali na jej využitie minútu, úvodný gól zápasu strelil Stümpel. Rakúšania sa síce snažili o rýchle kontry, ale brankár Staňa bol pre nich neprekonateľnou prekážkou. Na začiatku druhej polovice prvej časti hry hrali slovenskí hráči prakticky 4 minúty oslabení, keď boli vylúčení Radivojevič a Švehla, ale ani takúto príležitosť Rakúšania nevyužili. Keď sa formácie opäť skompletizovali, predviedol Pálffy jednu zo svojich geniálnych hokejových akcií, dvakrát obišiel bránku súpera a doslova naservíroval puk Višňovskému, ktorý zvýšil vedenie na 2:0. Tento stav vydržal až do polovice stretnutia, keď ho zmenil nechytateľnou bombou spomedzi kruhov Kapuš. Vzápätí Zedník upravil na 4:0, keď mu pekne spoza brány prihral Stümpel. Bolo to rovnako ako pri prvom góle v presilovej hre a v tejto chvíli mali slovenskí hráči stopercentné využitie početnej prevahy na ľade. Rakúšania ani za tohto stavu nerezignovali a Welser znížil v 33. min. na 1:4. Necelé štyri minúty pred koncom druhej tretiny sa po prvý raz na tomto šampionáte gólovo presadil minuloročný kráľ strelcov svetového šampionátu Peter Bondra a do kabín odchádzali hráči za stavu 5:1. Na konci druhej a na začiatku záverečnej časti hry sedeli na trestnej lavici spoločne Pálffy a Zedník, ani dvojminútová prevaha o dvoch hráčov však Rakúšanom gólovú radosť nepriniesla. Naopak, v 47. min. pri presilovke Slovákov piatich proti trom strelil ich šiesty úspech Nagy. Skóre na konečných 7:1 uzavrel gólom po úniku v 58. min. Pálffy.
Slovensko -- Rakúsko 7:1 (2:0, 3:1, 2:0)
Góly: 4. Stümpel (Pálffy), 17. Ľ. Višňovský (Pálffy, Zedník), 31. Kapuš (Radivojevič, Vaic), 32. Zedník (Stümpel, Lintner), 36. Bondra (Šatan, Demitra), 47. Nagy (Bondra), 58. Pálffy (Ľ. Višňovský) -- 32. Welser (Setzinger), 11 786 divákov.
Slovensko: Staňa -- Ľ. Višňovský, Štrbák, Švehla, Suchý, Lintner, Ivan Majeský, L. Čierny, Milo -- Pálffy, Stümpel, Zedník -- Šatan, Demitra, Bondra -- Országh, M. Hlinka, Nagy -- Radivojevič, Kapuš, Vaic
Rakúsko: Prohaska -- A. Lakos, Unterluggauer, R. Lukas, Doyle, P. Lakos, T. Pöck, Kasper -- Kalt, P. Lukas, Brandner -- Perthaler, Szücs, Salfi -- Trattnig, Raimund Divis, M. Hohenberger -- Setzinger, Koch, Welser

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 13:37