StoryEditor

Slováci dominujú v zámorí

09.10.2006, 00:00
Z európskych hokejistov zatiaľ dominujú štatistikám kanadsko-americkej NHL slovenskí hráči. Až štyria sú na popredných miestach kanadského bodovania. V sobotu sa predstavilo v akcii až 16 našich hokejistov. Siedmi z nich sa postarali o štrnásť "slovenských" bodov.

Z európskych hokejistov zatiaľ dominujú štatistikám kanadsko-americkej NHL slovenskí hráči. Až štyria sú na popredných miestach kanadského bodovania. V sobotu sa predstavilo v akcii 16 našich hokejistov. Siedmi z nich sa postarali o štrnásť "slovenských" bodov.

Chicacu velí Handzuš
Slovenský center Michal Handzuš sa po dlhotrvajúcom zranení vracia do skvelej formy. Zranené rameno, ktoré mu nedovolilo štartovať na olympijských hrách v Turíne, je v poriadku, a 29-ročný rodák z Banskej Bystrice je lídrom Chicaga Blackhawks. V sobotu síce Chicago podľahlo Columbusu na svojom ľade (4:5), ale Handzuš dosiahol tri asistencie.
V dvoch stretnutiach zaznamenal päť bodov, keď strelil jeden gól a na štyri prihral. V kanadskom bodovaní NHL je tak na šiestom mieste. Z jeho skúseností ťaží najmä český rodený kanonier Martin Havlát, ktorý so šiestimi bodmi kraľuje bodovaniu najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete.

Duo "divochov" napĺňa úlohu
O dobré meno slovenského hokeja v zámorí sa stará aj duo Minnesoty Wild Pavol Demitra -- Marián Gáborík. V dvoch dueloch si pripísali spolu osem bodov a hlavnou mierou sa pričinili o dve víťazstvá "divochov" (jedno v predĺžení). Duo, ktoré dopĺňa v útoku ďalší Slovák, Branko Radivojevič, tak zatiaľ napĺňa predsezónne predstavy trénera Jacqua Lemaira.
Najproduktívnejším hráčom z našich hokejistov je už tradične Marián Hossa, ktorý je s piatimi bodmi na druhom mieste bodovania celej NHL. Z ôsmich gólov Atlanty strelil syn bývalého reprezentačného trénera Františka Hossu tri.

NAŠI V SOBOTU
Marián Hossa (Atlanta) 2 G + 1 A
Michal Handzuš (Chicago) 3 A
Pavol Demitra (Minnesota) 1 G + 1 A
Marián Gáborík (Minnesota) 1 G + 1 A
Zdeno Chára (Boston) 2 A
Ľubomír Višňovský (Los Angeles) 1 G
Marcel Hossa (New York Rangers) 1 G

BODOVANIE SLOVÁKOV
Z G A B
1. Marián Hossa (Atlanta) 2 3 2 5
2. Michal Handzuš (Chicago) 2 1 4 5
3. Marián Gáborík (Minnesota) 2 2 2 4
4. Pavol Demitra (Minnesota) 2 1 3 4
5. Zdeno Chára (Boston) 2 0 4 4
Poznámka: Z -- zápasy, G -- góly, A -- asistencie, B -- body

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 19:36