StoryEditor

Kanoniera Bondru chce dvanásť klubov

22.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
O služby slovenského hokejového útočníka Petra Bondru sa podľa slov jeho agenta Richa Wintera zaujíma v súčasnosti až dvanásť klubov NHL. Eminentný záujem o získanie 38-ročného krídelníka prezentoval v uplynulých dňoch jeho bývalý zámorský tím Washington Capitals, kde rodák z ukrajinského Lucku prežil dlhých 14 sezón, no v tuhom boji nezaostáva ani vedenie Atlanty Thrashers, ktoré skúsenému kanonierovi už taktiež predostrelo oficiálnu ponuku.

O služby slovenského hokejového útočníka Petra Bondru sa podľa slov jeho agenta Richa Wintera zaujíma v súčasnosti až dvanásť klubov NHL. Eminentný záujem o získanie 38-ročného krídelníka prezentoval v uplynulých dňoch jeho bývalý zámorský tím Washington Capitals, kde rodák z ukrajinského Lucku prežil dlhých 14 sezón, no v tuhom boji nezaostáva ani vedenie Atlanty Thrashers, ktoré skúsenému kanonierovi už taktiež predostrelo oficiálnu ponuku. Ako uvádza denník Atlanta Journal-Constitution, generálny manažér Thrashers Don Waddell očakáva konečné rozhodnutie slovenského hokejistu na začiatku budúceho týždňa. Bondra teraz údajne rozmýšľa, či sa vráti do klubu, ktorý momentálne prežíva hromadnú prestavbu, alebo príde do mužstva so značnými ambíciami, konsolidovanejším kádrom a reálnou šancou na postup do play off. "Je hrdým typom hokejistu," povedal Waddell. "Dobre si uvedomuje, že mu neostáva veľa rokov v jeho hokejovej kariére. Želá si hrať vo víťaznom tíme, či to už bude Washington, alebo Atlanta. A to je u neho základ. Peniaze dostane všade približne rovnaké." Bondrov agent pre denník prezradil, že Peter sa záujmu Atlanty potešil. "Don mu je sympatický a viedol s ním otvorenú diskusiu. Uvidíme, čo z toho bude," uviedol Winter, podľa ktorého však môže veľmi zavážiť fakt, že jeho dcéra chodí do školy vo Washingtone, odkiaľ by sa nerád s rodinou odsťahoval.
Waddell potvrdil, že ponuka Atlanty je jednou z mnohých, ktorými je teraz strelec víťazného gólu z MS v Göteborgu bombardovaný. "Celkovo idú praví krídelníci na dračku. Zaujímavou skutočnosťou je fakt, že zoberie aj jednoročný kontrakt. A to priťahuje veľa ľudí," poznamenal manažér tryskáčov, ktorého čakajú ešte rokovania o novej zmluve s dvoma najväčšími hviezdami tímu Danym Heatleym a Iľjom Kovaľčukom.
Bondra, ktorý odohral za Washington 961 zápasov s bilanciou 472 gólov (z toho 137 z presiloviek) a 825 bodov, pričom dvakrát sa mu počas ročníka podarilo dosiahnuť hranicu 50 gólov, si dáva čas na rozmyslenie, nový kontrakt však chce podpísať do týždňa. Strelec zlatého gólu z MS v Göteborgu naďalej udržiava kontakt s hráčmi Caps. Posledným príkladom bol Bondrov štvrtkový telefonát Dainiusovi Zubrusovi hneď po podpise jeho novej zmluvy. "Peter mi zavolal a blahoželal mi ku kontraktu. Stále je mojím dobrým priateľom. Hovorili sme prevažne o zmluve a nevyjadril sa, kde by chcel hrať v blížiacej sa sezóne," prezradil Zubrus.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 17:04