StoryEditor

Briatore favorizuje na titul Fisichellu

31.03.2006, 00:00
Seriál F1 pokračuje cez víkend tretím podujatím -- Veľkou cenou Austrálie. V úvodných dvoch pretekoch si triumfy medzi seba rozdelili piloti tímu Renault.

Seriál F1 pokračuje cez víkend tretím podujatím -- Veľkou cenou Austrálie. V úvodných dvoch pretekoch si triumfy medzi seba rozdelili piloti tímu Renault. Obhajca titulu Fernando Alonso zvíťazil v Malajzii, jeho tímový kolega Giancarlo Fisichella zasa v Bahrajne.
Na čele priebežného poradia je Alonso, ktorý má na svojom konte 18 bodov. "Do sezóny sme vyštartovali výborne, po minuloročnom zisku titulu som sníval práve o takomto niečom. Mal som pritom obavy zo zmien niektorých pravidiel, novými motormi a podobne. Teraz však môžem byť spokojný a verím, že dokážem titul obhájiť," citovala agentúra SITA Alonsa.
Šéf tímu Renault Flavio Briatore, paradoxne, na zisk titulu nefavorizuje úradujúceho majstra sveta, ale tímovú dvojku Fisichellu. "Giancarlo je rovnako dobrý ako Alonso. V tíme je už druhý rok, viac nám verí a takisto my jemu. Veľmi sa mi páči myšlienka, že by sa v tomto roku stal šampiónom. Titul by si určite zaslúžil," uviedol Briatore. Samotného Fisichellu slová svojho šéfa potešili, ale rezolútne odmietol, že by ho tím akokoľvek uprednostňoval. "Alonso síce po sezóne odchádza do McLarenu, ale o tom v tíme teraz nikto nepremýšľa. Ani jeden z nás nemá žiadne výhody. Obaja máme rovnaké autá, rovnaký servis a o výsledkoch rozhodujú iba jazdecké kvality," konštatoval Fisichella.
Preteky v Melbourne pravidelne od roku 1996 otvárali novú sezónu, v tejto sezóne ich organizátori pre časovú kolíziu s hrami Commonwealthu presunuli až za veľké ceny Malajzie a Bahrajnu. Už na budúci rok by sa chceli austrálski organizátori vrátiť do Melbourne na začiatok sezóny. Proti však môže byť šéf F1 Bernie Ecclestone, ktorý si aprílový termín Veľkej ceny Austrálie pochvaľuje. "Nový čas vyhovuje všetkým európskym fanúšikom. V Európe totiž medzitým prevažná časť štátov prešla na letný čas, a tak sa štart pretekov posúva z piatej hodiny ráno na prijateľnejšiu šiestu hodinu."
FORMULA 1
Poradie MS (po 2 z 18 pretekov):
1. Alonso (Šp.) Renault 18, 2. M. Schumacher (Nem.) Ferrari 11, 3. Button (V. Brit.) Honda 11, 4. Fisichella (Tal.) Renault 10, 5. Montoya (Kol.) McLaren 9, 6. Räikkönen (Fín.) McLaren 6
Pohár konštruktérov: 1. Renault 28, 2. McLaren-Mercedes 15, 3. Ferrari 15, 4. Honda 11, 5. Williams-Cosworth 5, 6. BMW Sauber 2

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 16:48