StoryEditor

Slovenskí zošívaní sa tešia na Monako

29.11.2005, 23:00
Druhá najvýznamnejšia futbalová klubová súťaž Pohár UEFA pozná už dvoch šestnásťfinalistov -- FC Middlesbrough a Racing Štrasburg.

Druhá najvýznamnejšia futbalová klubová súťaž Pohár UEFA pozná už dvoch šestnásťfinalistov -- FC Middlesbrough a Racing Štrasburg. Postup medzi 32 najlepších mužstiev si dnes môže vybojovať aj klub so značnou enklávou slovenských futbalistov Slavia Praha. V drese zošívaných pravidelne figuruje štvorica Matúš Kozáčik, Ivan Kováč, Matej Krajčík a Dušan Švento. Pražský klub figuruje v skupine A za Hamburgom na druhom mieste a ak zvíťazí v domácom zápase s Monakom, s určitosťou si zabezpečí postup do ďalšej časti.
Tréner Slavie Karel Jarolím s určitosťou nasadí od začiatku stretnutia Krajčíka so Šventom, ktorí sú oporami jeho mužstva. O ich dôležitosti sa presvedčil vo víkendovom zápase s Blšanmi, kde ich nechal v prvom polčase odpočívať na lavičke náhradníkov a oslabená Slavia iba remizovala 0:0. "Ukázalo sa, ako sú pre nás Krajčík a Švento dôležití. Ich príchod po prestávke priniesol do našej hry výrazné oživenie," uviedol pre denník Sport tréner Jarolím, ktorý za vynechanie oboch slovenských hráčov utŕžil obrovskú kritiku: "Viem, že to bola chyba, ale máme nabitý program v lige a v Pohári UEFA, takže som ich chcel nechať oddýchnuť. Krajčíka navyše trápil zranený sval, rátal som, že prestávka mu prospeje."
Samotný Krajčík už zranenie necíti a proti Monaku nastúpi od úvodného hvizdu "Bude to superzápas, motiváciu máme ako hrom. Verím, že zasa raz budeme hrať pred zaplneným hľadiskom a fanúšikovia nám pomôžu," povedal pre český server idnes Krajčík, ktorý sa stretnutia s atraktívnym súperom neobáva: "Keď som sa nedávno nerozklepal v zápase proti Španielsku, tak to hádam zvládnem. Očakávam skvelú atmosféru," uzavrel slovenský legionár.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 22:06