StoryEditor

Zväz vracia úder. Zvažuje žalobu

03.04.2007, 00:00
Presne v čase, keď Slovensko bojuje o návrat medzi svetovú elitu, zaútočil Karol Beck starší, aby opäť obvinil vedenie slovenského tenisu z toho, že chcel poškodiť jeho synovi, tenistovi Karolovi Beckovi, ktorý je suspendovaný.

Presne v čase, keď Slovensko bojuje o návrat medzi svetovú elitu, zaútočil Karol Beck starší, aby opäť obvinil vedenie slovenského tenisu z toho, že chcel poškodiť jeho synovi, tenistovi Karolovi Beckovi, ktorý je do 1. novembra tohto roku suspendovaný za užitie dopingu. Stalo sa tak koncom minulého týždňa, keď Beck starší obvinil kondičného trénera daviscupového tímu Ivana Gaboviča. Prvýkrát sa stalo, že otec slovenskej tenisovej dvojky obvinil konkrétne meno. Zverenci trénera Miloša Mečířa sa od piatku predstavia v Macedónsku.

Keď otec bráni syna
To nahnevalo už aj šéfov slovenského tenisu. "Po poslednom prípade, keď už obvinil konkrétneho človeka zvažujeme, že podáme na neho žalobu. Už to prekročilo hranice únosnosti," povedal pre HN generálny sekretár tenisového zväzu Igor Moška. Najprv sa však chce porozprávať s prezidentom zväzu Tiborom Mackom a daviscupovými reprezentantmi. "Musíme si to premyslieť, ale uvažujeme nad tým, aby zase pred ďalším zápasom v septembri nás z niečoho neobviňoval. Nechceme však, aby to ublížilo samotnému Karolovi," vysvetlil Moška.
Všetci naďalej stoja za tenistom. "Dvere do reprezentácie má otvorené," hovoria jednohlasne. Podľa Mošku sú vyjadrenia Becka staršieho nezmyselné. "Náš pohľad je nemenný. Karol urobil chybu, za ktorú pyká. Pokiaľ sa bude chcieť vrátiť do tímu, dvere má otvorené. Chlapci ho medzi seba prijmú. Všetky vyjadrenia, ktorými nás jeho otec obviňuje, sú nezmyselné. Hráči vedia, že to nie sú Karolove slová, ale jeho otec vytvára zlú atmosféru."
Najlepší slovenský tenista Dominik Hrbatý si však myslí, že Beck sa už do tímu nevráti. "Podľa mňa sa Karol do tímu už nevráti a v Davis Cupe nenastúpi. Preto si ani nerobím starosti, ako ho prijmeme," povedal pre denník SME Hrbatý.

Náladu v tíme nepokazil
Podľa Mošku obvinenia Becka staršieho náladu v tíme nenarušili a v Macedónsku chcú zverenci nehrajúceho kapitána Miloša Mečířa uspieť. "Hráči to nevnímajú, nálada je dobrá. Tešíme sa na zápas. Prvýkrát v tíme je Ivo Klec. My sa spoliehame na Hrbatého s Mertiňákom." Postavenie súperových hráčov naznačuje, že naši by mali bez problémov vyhrať, Moška však varuje: "Sú to dobrí hráči. Porazili Fínov na čele s Jarkkom Nieminenom (15. hráč v rebríčku ATP - pozn. red.)."
Ak Hrbatý, ktorý je držiteľom 6 singlových titulov na profesionálnom okruhu, nastúpi na dva zápasy dvojhry proti Macedónsku v Skopje, stane sa slovenským rekordérom v počte štartov v najprestížnejšej súťaži mužských reprezentačných družstiev. Zatiaľ ním je Karol Kučera s 51 vystúpeniami. Hrbatý by bol najradšej, keby ako líder tímu pod taktovkou kapitána Miloslava Mečířa ani nemusel počas veľkonočného víkendu absolvovať viac ako práve dve stretnutia - piatkovú dvojhru a sobotňajšiu štvorhru. "Dúfam, že po druhom dni bude 3:0 a v nedeľu dostanú šancu ďalší hráči tímu," povedal pre agentúru SITA Hrbatý.

Čo povedal Beck starší
Otec dištancovaného tenistu Karola Becka v rozhovore pre denník Šport nepriamo naznačil, že za pozitívnym dopingovým testom jeho syna môže byť kondičný tréner daviscupového tímu Ivan Gabovič. "Jednoznačne môžem povedať a tlmočiť výrok môjho syna, ktorý mi povedal, že 16. septembra (v roku 2005 - pozn. SITA) mu na lavičku počas tréningu doniesol namiešaný nápoj kondičný tréner daviscupového tímu Ivan Gabovič," citoval Šport Karola Becka st. Nevedel s určitosťou povedať, či Gabovič konal na niečí príkaz, ale vraj má tušenie, kto za tým môže stáť. Karol Beck st. si myslí, že za sabotážou voči jeho synovi boli obrovské finančné zisky za všetky aktivity s daviscupovými duelmi Slovenska v roku 2005. Išlo údajne o sumu približne 200 miliónov korún.

Nominácie tímov
Macedónsko
Predrag Rusevski (409. v rebríčku ATP)
Lazar Magdincev (497.)
Ilija Martinoski (-)
Dimitar Grabuloski (-)

Slovensko
Dominik Hrbatý (25.)
Michal Mertiňák (180.)
Lukáš Lacko (182.)
Ivo Klec (231.)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 18:35