StoryEditor

Edmonton premárnil trojgólový náskok

07.06.2006, 00:00
Včera v noci sa začalo dlho očakávané 88. finále Stanleyho pohára medzi Carolinou Hurricanes a Edmontonom Oilers, v ktorom Edmonton vyhral nad Carolinou 5:4 a vedie tak na zápasy 1:0 . Viacerí hokejoví odborníci správne očakávali, že sa bude hrať do posledného dychu, a že čo i len malá chybička môže rozhodnúť zápas.

Včera v noci sa začalo dlho očakávané 88. finále Stanleyho pohára medzi Carolinou Hurricanes a Edmontonom Oilers, v ktorom Edmonton vyhral nad Carolinou 5:4 a vedie tak na zápasy 1:0 . Viacerí hokejoví odborníci správne očakávali, že sa bude hrať do posledného dychu, a že čo i len malá chybička môže rozhodnúť zápas. Hráči víťaza Západnej konferencie mali lepší vstup do zápasu, dokonca sa im podaril historický zápis do štatistík finále NHL. V 31. minúte súboja na ľade Caroliny zovrel puk do rukavice domáci obranca Niclas Wallin, za čo nekompromisný rozhodca nariadil trestné strieľanie. Pronger nedal Wardovi žiadnu šancu a stal sa tak vôbec prvým hráčom, ktorý premenil trestné strieľanie vo finále Stanleyho pohára. Hokejisti Edmontonu neustále bombardovali domácich a v 37. minúte vyhrávali už 3:0. To už vyzeralo pre domácu Carolinu na uterák, ktorá sa však v žiadnom prípade nechcela vzdať. Práve naopak, o 54 sekúnd neskôr kapitán Rod Brind Amour zavelil k bleskovému obratu a znížil tak trojgólové manko.

V tretej tretine rozhodlo zranenie brankára Rolosona, ktorý si už finále nezahrá

Úvod záverečnej dvadsaťminútovky priniesol gólovú smršť hurikánov. Dva presné zásahy Whitneyho znamenali vyrovnanie na 3:3 a dokonca v 51. minúte sa hurikáni dostali do vedenia, keď vo vlastnom oslabení Wiliams nekompromisne zakončil svoj nájazd. Hostia dokázali odpovedať zásluhou českého reprezentanta Aleša Hemského, na ktorého blafák už Ward nestačil.
V 55. minúte musel pre bolestivé zranenie opustiť ľad hosťujúci Roloson, ktorého nahradil Conklin. Ten sa príliš nevyznamenal, keď 32 sekúnd pred koncom zbytočne otáľal s pukom, čo nekompromisne potrestal druhým gólom večera Brind´Amour. Kanadský tím môže okrem premárnenia sľubného trojgólového náskoku najviac mrzieť strata jeho opory v doterajšom play-off, Dwayna Rolosona.Tridsaťšesťročný gólman si po zrážke so spoluhráčom už nezahrá. A to môže byť veľká výhoda Caroliny...

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 04:13