StoryEditor

Nitranov čaká plný dom

27.03.2006, 00:00

Vaše mužstvo opäť ukázalo veľkú mentálnu silu, keď dokázalo uspieť už v piatom predĺžení v tohtoročnom play-off. Čomu pripisujete túto skutočnosť?
-- Vo Zvolene nám vyšlo prvé predĺženie a potom sme sa už na tom viezli. Dobre vieme, ako inkasovaný gól v predĺžení dáva tím do kolien. Vyhrať v Nitre po predĺžení a po takom nepriaznivom vývoji svedčí určite o našej psychickej odolnosti.
Čím to je, že v oboch stretnutiach ste zaspali v úvode?
-- Nitrania sú zvyknutí v prvej tretine vyvinúť na súperovu obranu obrovský tlak a vynútiť si chyby. V prvom zápase sme aj my tomu tlaku podľahli, v druhom sme tiež prehrávali 0:2, ale nehrali sme zle a stále sme verili, že môžeme zápas otočiť. A, to sa nám aj podarilo.
O to viac vás zrejme rozhodujúci gól v predĺžení potešil...
-- Určite, bol to parádny pocit. Z človeka spadne celý stres, pre mužstvo to bolo veľké odľahčenie.
Čo vás tento presný zásah bude stáť v kabíne?
-- Keď bude po všetkom, pozvem chalanov na nejakú tú rundu alebo donesiem do šatne kurčatá. Ale na to všetko je ešte čas.
Prinieslo vám šťastie vari vaše modré plexisklo na prilbe?
-- Ružové v obchode nemali... Uznávam, je trochu extravagantné, ale doba je módna. Svet je v ňom pre mňa veselší. Navyše mi ten farebný kryt pomáha pri videní, priestor okolo mňa trochu zosvetľuje.
Séria sa sťahuje pod Dubeň. Psychická výhoda by mala byť teraz na vašej strane.
-- Začína sa prakticky od začiatku. Podľa mojich informácií by mal byť v Žiline vypredaný štadión, čo bude aj pre hráčov Nitry niečo nové. Dosiaľ boli zvyknutí hrať iba doma pred zaplneným hľadiskom, teraz si tú atmosféru užijú aj na klzisku súpera.
Aké dávate teraz šance svojmu tímu?
-- Súperi sú vyrovnaní, ako my sme vyhrali v Nitre jeden zápas, môžu aj oni u nás pokojne zvíťaziť. Všetko je otvorené.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 02:01