StoryEditor

Najviac si zarobilo AC Miláno

11.07.2007, 15:09
Autor:
SITASITA
Futbalovým mužstvom, ktoré si v uplynulom ročníku európskych pohárových súťaží zarobilo najviac peňazí, je celkom pochopiteľne víťaz Ligy majstrov 2006/07 AC Miláno.

"Rossoneri", ktorí vo finále najprestížnejšej kontinentálnej klubovej súťaže zdolali v repríze finále LM z roku 2005 anglický FC Liverpool 2:1, pribudlo do klubovej pokladne celkovo takmer 40 miliónov eur (presne 39,59 milióna). Na druhom mieste figuruje semifinalista Ligy majstrov FC Chelsea (34,66 milióna), zatiaľ čo spomínaný Liverpool je až tretí (32,22 milióna).
Údaje zverejnila v utorok Európska futbalová únia (UEFA), ktorá zároveň zdôraznila, že do týchto príjmov nie sú zarátané financie zinkasované za predaj vstupeniek na zápasy Ligy majstrov. Za samotný triumf v tejto súťaži dostalo AC Miláno sedem miliónov eur.
Oveľa menej peňazí zinkasovali za svoje účinkovanie mužstvá v európskom pohári č. 2. Úspešný obhajca Pohára UEFA FC Sevilla zarobil celkovo 6,25 milióna eur, neúspešný finalista Espanyol Barcelona takmer o milión menej (5,31). Správa UEFA odhalila, aký obrovský je rozdiel vo finančných prémiách medzi týmito dvoma európskymi klubovými súťažami. Napríklad bulharskému Levski Sofia pribudlo na účet za šesť prehratých zápasov v skupine LM o jeden milión eur viac ako Tottenhamu Hotspur, ktorý sa prebojoval až do štvrťfinále Pohára UEFA.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 08:44