StoryEditor

Capello definitívne skončil v Reale Madrid

28.06.2007, 15:44
Autor:
SITASITA
Šesťdesiatjedenročný skúsený kouč sa musí z tímu "bieleho baletu" porúčať napriek tomu, že v nedávno skončenej sezóne priviedol kráľovský veľkoklub k jubilejnému 30. ligovému titulu.

Taliansky tréner Fabio Capello skončil s okamžitou platnosťou svoje pôsobenie na lavičke Realu Madrid. Rozhodla o tom na svojom zasadnutí správna rada Realu Madrid. "Rozhodli sme sa, že Fabio Capello už nebude pokračovať v trénerskej pozícii v našom klube," vyhlásil pre médiá športový riaditeľ Predrag Mijatovič. Svoje slová rozmenil aj na drobné: "Nebolo to ľahké rozhodnutie, lebo Capello v Reale veľa vykonal. Získal titul, ale aj tak nemáme pocit, že je to ten správny človek do koncepcie našich budúcich úspechov."
Capello je momentálne na dovolenke v zahraničí. V prospech alternatívy jeho odvolania hovorili už nejaký čas aj viaceré výroky prezidenta Realu Ramona Calderona, ktorý zoznam kandidátov na obsadenie trénerského postu rozšíril na bývalých hráčov madridského tímu Michaela Laudrupa a Ronalda Koemana, ako aj Arsena Wengera. Španielske médiá však naďalej trvajú na tom, že hlavným adeptom zostáva ďalšia bývalá hviezda Realu Bernd Schuster, ktorý má však s Getafe zmluvu do júna 2008.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 03:26