StoryEditor

Martikán a spol. idú potvrdiť európsku dominanciu

18.04.2008, 00:00

Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome odchádzajú na sústredenie pred blížiacim sa európskym šampionátom v poľskom Krakove s jasným cieľom -- potvrdiť pozíciu našej krajiny ako európskej jednotky. "Do Krakova odchádzame už o pár dní. Na majstrovstvách Európy chceme potvrdiť, že naša krajina je v tomto športovom odvetví najlepšia," povedal pre HN kanoista Peter Hochschorner.
Šampionát berú vážne
Európsky šampionát bude pre zúčastnených pretekárov poslednou šancou vybojovať si účasť na olympiáde v Pekingu. Naši vodní slalomári si maximálny možný počet miesteniek -- päť pretekárov v štyroch lodiach -- vybojovali už na minuloročných majstrovstvách sveta. Krakovské podujatie, na ktorom budú obhajovať štyri zlaté medaily z predchádzajúceho šampionátu, však berú s plnou vážnosťou. "Na šampionát sa pripravujeme všetci maximálne zodpovedne. Je síce pravda, že najväčším tohtoročným podujatím budú olympijské hry, ale šampionát je šampionát," skonštatoval pre náš denník Peter Hochschorner. Súrodenecká dvojica bratov Hochschornerovcov získala na predchádzajúcom šampionáte "len" bronzové medaily. Teraz chcú zabojovať o zlato. "Máme tie najvyššie ambície. Zlatá medaila by bola pred Pekingom pre nás určite vzpruhou," dodal pre HN slovenský reprezentant.
Martikán si Peking pochvaľuje
Náš najúspešnejší reprezentant vo vodnom slalome Michal Martikán sa tento týždeň vrátil zo sústredenia v dejisku olympiády, čínskom Pekingu. "Natrénoval som presne to, čo som chcel. Celý čas som bol zdravý, nezranil som sa, viac si ani nemôžem želať," povedal pre agentúru SITA Martikán. Bol to už jeho druhý tréningový pobyt v metropole najľudnatejšej krajiny sveta. "Voda nenechá pretekára ani na chvíľu oddýchnuť. Človek musí byť permanentne v strehu, vždy s pripraveným pádlom. Olympijské preteky budú zaujímavé," skonštatoval najúspešnejší slovenský športovec minulého roka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 18:12