StoryEditor

Hamšík chce zostať v Neapole

15.04.2008, 00:00

O slovenského futbalového reprezentanta v službách talianskeho tímu SSC Neapol Mareka Hamšíka sa dlhodobo zaujímajú popredné európske kluby. Hamšík však chce aj naďalej pôsobiť v svojom súčasnom mužstve. "Marek je v Neapole spokojný. Momentálne rokujeme s predstaviteľmi klubu o novej päťročnej zmluve, k jej podpisu by malo prísť v priebehu 2 -- 3 týždňov," povedal pre HN hráčsky agent nášho futbalistu Juraj Vengloš.
V Taliansku je spokojný
Počas aktuálnej sezóny uverejnili talianske médiá niekoľko "zaručených" správ, podľa ktorých by mal slovenský futbalový reprezentant po sezóne prestúpiť do iného klubu. Najvážnejšími záujemcami o jeho služby boli údajne londýnska Chelsea a taliansky Juventus Turín. "O všelijakých ponukách som počul aj ja. Je to stále o tom istom, nič konkrétne sme nedostali. Ak nie je prípadná zmluva na "stole" nemá o tom zmysel diskutovať," skonštatoval pre náš denník Vengloš. Slovenský futbalista je s pôsobením v Neapole spokojný, aj preto plánuje podpísať s klubom dlhodobejší kontrakt až do roku 2013. Podľa odhadov médií z apeninského polostrova by mal banskobystrický rodák v prípade úspešnej dohody zarábať ročne 800-tisíc eur (takmer 26 miliónov korún). "O platových podmienkach sa zásadne nevyjadrujem. Plus - mínus by však mohlo ísť o takúto sumu, viac odo mňa určite nedostanete," dodal pre náš denník manažér nášho futbalového reprezentanta.
Prekvapil sám seba
Hamšík strelil vo víkendovom stretnutí proti Atalante Bergamo už svoj ôsmy gól v tejto sezóne. S takouto streleckou bilanciou pred začiatkom ligy ani sám nerátal. "Som záložník a osem gólov pre hráča na tomto poste je naozaj dosť veľa. Som rád, že sa mi strelecky darí," vyhlásil včera pre agentúru SITA 20-ročný Slovák. Neapolu patrí po nedeľňajšom triumfe v tabuľke Serie A deviata priečka, mužstvu sa tak darí napĺňať ciele vedenia klubu. "Povedali nám, že by sme mali sezónu ukončiť medzi 8. a 11. miestom, takže musia byť spokojní," dodal Marek Hamšík.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 15:09