StoryEditor

Panathinaikos po triumfe nad Artmediou zabral aj v lige

24.09.2007, 10:59
Autor:
SITASITA

Futbalistov Panathinaikosu Atény štvrtkový šťastný triumf na Tehelnom poli proti Artmedii Petržalka v prvom zápase 1. kola hlavnej fázy Pohára UEFA 2007/08 zjavne nabudil k lepším výkonom. Zverenci trénera Josého Peseira to dokázali v nedeľňajšom stretnutí 2. kola gréckej najvyššej súťaže, keď na pôde Ergotelisu zvíťazili presvedčivo 3:0. Podľa očitých svedkov duelu to bolo jednoznačne doteraz najlepšie predstavenie "Trifilli" (trojlístky, pozn.) v tejto sezóne, aj keď išlo zatiaľ len o tretie súťažné stretnutie.
Panathinaikos predvádzal počas celých 90 minút atraktívny ofenzívny futbal. Pred domácim brankárom si hráči okolo kanoniera Salpigidisa vytvorili množstvo gólových príležitostí a nikto by sa nemohol čudovať, ak by hostia odišli aj s oveľa výraznejším víťazstvom 5:0 či 6:0. Kľúčovým mužom 19-násobného gréckeho majstra bol v nedeľu argentínsky stredopoliar Sebastien Roméro, autor dvoch presných zásahov. Prvýkrát presne trafil z hranice šestnástky v 19. min, keď dokonale zužitkoval výbornú kombináciu v podaní dvojice Dimoutsos - N´Doye a druhý gól pridal volejom sedem minút po zmene strán po vynikajúcom pase Tziolisa. Ešte predtým sa musel v 35. min z ihriska predčasne porúčať domáci Anifantakis, ktorý ako posledný muž defenzívy Ergotelisu zaťahoval záchrannú brzdu faulom na Salpigidisa. Práve tento muž napokon v 75. min uzavrel skóre duelu strelou z bezprostrednej blízkosti po prihrávke aktívneho Roméra.
Portugalský kormidelník "zeleno-bielych" José Peseiro zložením svojej základnej jedenástky opäť potvrdil, že má k dispozícii naozaj kozmopolitný káder. Okrem štyroch Grékov v nej totiž nastúpili futbalisti ďalších siedmich krajín - Poľsko (Malarz), Nigéria (Enakarhire), Juhoafrická republika (Morris), Švédsko (Nilsson), Brazília (Marcelo Mattos), Argentína (Roméro) a Senegal (N´Doye). V priebehu stretnutia sa potom navyše dostali na trávnik aj Španiel Sarriegi, ktorý zažil svoj debut v drese Panathinaikosu v súťažnom zápase a kapitán rakúskeho národného mužstva Ivanschitz, pre ktorého to bol pre zmenu prvý štart po zranení. Naopak, kouč Panathinaikosu nemohol proti Ergotelisu počítať s dvojicou opôr zo súboja v Bratislave. Stopéra a kapitána tímu Goumasa totiž "sklátila" viróza a ofenzívneho stredopoliara Karagounisa ešte stále trápi zranenie zo zápasu so zverencami trénerského dua Vladimír Weiss - Michal Hipp.
Odvetné stretnutie 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/08 medzi Panathinaikosom Atény a Artmediou Petržalka je na Štadióne Apostolosa Nikolaidisa na programe na budúci týždeň v utorok 2. októbra o 18.45 h miestneho času (17.45 h SELČ), po triumfe 2:1 v prvom dueli sú bližšie k postupu do skupinovej fázy Gréci.

Výsledok:
Ergotelis - Panathinaikos Atény 0:3 (0:1)
Góly: 19. a 52. Roméro, 75. Salpigidis, ČK: 35. Anifantakis (Ergotelis)

Zostava Panathinaikosu: Malarz - Vindra, Enakarhire (71. Sarriegi), Morris, Nilsson - Marcelo Mattos, Tziolis - Dimoutsos (67. Ivanschitz), Roméro - N´Doye (72. Papadopoulos), Salpigidis

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 16:44