StoryEditor

Crawford: NHL sa uberá správnym smerom

28.09.2007, 00:00
Bude jedným z aktérov otvorenia nového ročníka zámorskej NHL v anglickom Londýne. Kanaďan Marc Crawford začal svoju trénerskú kariéru veľkolepo. Na konci druhého roku svojej kariéry získal Stanley Cup s Coloradom Avalanche. Zajtra povedie svojich zverencov, Los Angeles Kings, v stretnutí proti obhajcovi minuloročného triumfu -- Anaheimu Ducks. "Sám som zvedavý, aká bude atmosféra v takej nehokejovej krajine, akou je Anglicko," povedal v exkluzívnom rozhovore pre HN Crawford.

Bude jedným z aktérov otvorenia nového ročníka zámorskej NHL v anglickom Londýne. Kanaďan Marc Crawford začal svoju trénerskú kariéru veľkolepo. Na konci jej druhého roku získal Stanley Cup s Coloradom Avalanche. Zajtra povedie svojich zverencov, Los Angeles Kings, v stretnutí proti obhajcovi minuloročného triumfu -- Anaheimu Ducks. "Sám som zvedavý, aká bude atmosféra v takej nehokejovej krajine, akou je Anglicko," povedal v exkluzívnom rozhovore pre HN Crawford.

Považujete turnaj v Rakúsku, ktorý ste vyhrali, za dobrú prípravu na otváracie stretnutia NHL proti Anaheimu?
Exhibičné podujatie v Salzburgu nám prišlo vhod, aj keď sa tam hralo na širšom klzisku. S tým mali niektorí hráči problém. Ako tréner som s prípravou spokojný, a snáď aj triumf na tomto turnaji nám pomôže k úspechu vo víkendových dueloch.

Prečo sa podľa vás vedenie zámorskej profiligy rozhodlo odohrať úvodné duely nového ročníka vo Veľkej Británii?
Je to súčasťou propagácie NHL po celom svete, v minulosti sa otváracie stretnutia hrali napríklad v Japonsku. Ja som však sám zvedavý na to, aká atmosféra bude panovať na zápasoch v takej nehokejovej krajine, akou je Anglicko.

Ktoré mužstvo má podľa vás najväčšie šance na víťazstvo v tomto ročníku?
Myslím si, že táto sezóna zámorskej profiligy bude veľmi vyrovnaná, a medzi mužstvami nie je žiadne favoritom. V každom zápase sa bude tvrdo bojovať o body a verím, že sa naše mužstvo dostane tam, kde všetci túžime -- do bojov o Stanley Cup.

Čo hovoríte na troch slovenských hokejistov, ktorých máte pred začiatkom novej sezóny vo svojom kádri?
Ľubomír Višňovský je výborný ofenzívny obranca a jeden z najproduktívnejších defenzívnych hráčov v celej súťaži, a verím že to potvrdí aj v novom ročníku. Ladislav Nagy v príprave ukázal svoje schopnosti a bude pre náš tím prínosom. Skúsenosti a bojovnosť Michala Handzuša nám taktiež určite pomôžu.

Začína sa tretia sezóna, odkedy boli prijaté nové pravidlá. Pomohlo to k väčšej popularite NHL?
Rozhodcovia sú prísnejší, dochádza k väčšiemu počtu vylúčených hráčov. Tým pádom vynikajú technicky vyspelí hokejisti a padá viac gólov -- to majú fanúšikovia radi. Takže si myslím, že zámorská profiliga sa uberá tým správnym smerom.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 20:11