StoryEditor

Marián Hossa umlčal zámorských kritikov

16.04.2008, 00:00
Slovenský hokejový reprezentant Marián Hossa mal v zámorí povesť hráča, ktorý je pre svoje mužstvo v play-off "nepoužiteľný".

Kým v dlhodobej časti NHL patril pravidelne k najproduktívnejším hráčom, v bojoch o Stanleyho pohár sa bodovo príliš nepresadzoval. Dnes je všetko inak. Útočník Pittsburghu Penguins je spolu so svojimi hviezdnymi spoluhráčmi Jevgenijom Malkinom a Sidneym Crosbym najproduktívnejším hráčom celého play-off. "S Mariánom som v kontakte. Je šťastný, že sa mu konečne darí," povedal včera pre HN otec nášho hokejistu František Hossa. 29-ročný Slovák si v dueli so svojím bývalým zamestnávateľom Ottawa Senators pripísal tri body a stal sa prvou hviezdou večera.

Hossova rázna odpoveď
Príchod slovenského reprezentanta do Pittsburghu sprevádzali kritické hlasy miestnych médií i niektorých fanúšikov klubu. Tí tvrdili, že Hossa je pre klub, aj vzhľadom na jeho doterajšiu bilanciu v play off, príliš riskantný nákup.
Svoj názor však budú musieť pravdepodobne zmeniť. Slovenský hokejista zaznamenal v doterajších troch dueloch proti Ottawe už šesť bodov. "Som naozaj spokojný. Tak s mojou hrou, ako aj s výkonmi celého mužstva," vyhlásil včera po zápase na ľade svojho bývalého klubu Marián Hossa. Útočník hosťujúceho mužstva strelil v stretnutí svoj prvý gól v play-off po takmer štyroch rokoch. "Som rád, že sa mi konečne podarilo streliť gól. Navyše to bolo v hale, kde som začínal svoju zámorskú kariéru," dodal slovenský reprezentant. Stúpajúca forma útočníka, ktorému sa v základnej časti súťaže nedarilo podľa vlastných predstáv, jeho otca neprekvapuje. "Potvrdilo sa, čo mi Marián po prestupe hovoril. Cítil, že v mužstve, ktoré hrá úplne odlišným štýlom ako Atlanta a ktoré má skvelých útočníkov, pôjde jeho výkon určite hore," dodal pre HN František Hossa.
"Tučniaci" tak po včerajšom triumfe vedú v sérii s kanadským mužstvom už 3:0 na zápasy. "Väčšinu chalanov z Ottawy poznám, určite to ešte nevzdávajú. Dôležitý bude už najbližší zápas. Musíme byť stopercentne pripravení," povedal včera pre stránku pitsburghlive.com odchovanec Dukly Trenčín. Penguins môžu o postupe do ďalšieho kola rozhodnúť už dnes v noci.

Včera zatracovaný, dnes hrdina
Americkí novinári pred štartom bojov o Stanleyho pohár nášmu reprezentantovi príliš neverili. Agentúra AP uverejnila ešte v deň otváracieho duelu proti Ottawe vo svojom servise článok, v ktorom kriticky hodnotila doterajšiu Hossovu produktivitu v play-off.
Médiá kritizovali najmä fakt, že kým v základnej časti ligy má Hossa priemer 36 gólov na sezónu, v play-off ich počas doterajšej kariéry zaznamenal iba 13. So zlepšujúcimi sa výkonmi útočníka Pittsburghu však miestni novinári rétoriku postupne menia. "Prichádza Hossov čas?" hlásal titulok denníka Pittsburgh Tribune po druhom zápase na domácom ľade. V záverečnej tretine duelu, ktorá sa začínala za nerozhodného stavu 3:3, si slovenský hokejista pripísal asistencie na dva góly, ktoré definitívne zlomili odpor kanadského mužstva. Po včerajšom zápase na ľade Ottawy už píšu miestne médiá o Hossovi v superlatívoch.
"To, čo všetci tvrdili, že Marián nebol pre náš klub dobrý nákup, sa ukázalo ako nezmysel. Bol jednoducho skvelý. Všetci sme sa divili, aká dokonalá ,chémia#145# medzi ním a Sidneym Crosbym funguje," napísal v komentári k včerajšiemu zápasu redaktor Pittsburgh Tribune Rob Rossi.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 01:27