StoryEditor

Pozrite sa, ako Tatar strelil dva góly Winnipegu. Dostal sa medzi tri hviezdy zápasu

24.12.2019, 08:22
Autor:
TASRTASR
Slovenský útočník sa presadil po šiesty raz z predchádzajúcich siedmich stretnutí.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na utorok v NHL dva góly. Montrealu Canadiens pomohol k triumfu vo Winnipegu 6:2. Dvadsaťdeväťročný útočník sa presadil po šiesty raz z predchádzajúcich siedmich stretnutí.

V tejto sezóne má na konte 15 zásahov, celkovo 32 bodov. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

Tatar v 16. minúte vyrovnal v presilovej hre na 1:1 a o 72 sekúnd neskôr dostal svoj tím do vedenia. Na ľade strávil 18:08 minúty a pripísal si aj dva plusové body. Dva góly strelil aj jeho kolega z prvého útoku Phillip Danault.

"Myslím si, že celá naša formácia hrá veľmi dobre a máme skvelú formu. Tvrdo pracujeme a snažíme sa pomáhať tímu. Asi aj preto sa nám na konci roka tak darí," povedal pre NHL.com Tatar.

"Nezačali sme dobre, ale potom sme zlepšili obranu a podržal nás brankár, dokázali sme premeniť šance a to rozhodlo," doplnil ho Danault. Montreal zvíťazil šiestykrát z ôsmich zápasov.

Obranca Tampy Bay Erik Černák sa na domácom víťazstve nad Floridou 6:1 podieľal asistenciou. Hrdinom Lightning sa stal Nikita Kučerov, ktorý dosiahol tri body (1+2) a pokoril hranicu 500 bodov v profilige. Tampa Bay sa dostala do vedenia už po 41 sekundách, keď Černákovú strelu dorazil do bránky Brayden Point.

"Zápas s Washingtonom nám nevyšiel, takže bolo skvelé, keď nám to teraz padalo do bránky," uviedol Point. V prvom dejstve sa presadili ešte Viktor Hedman a Michail Sergačov. "Súper nás prehral vo všetkých smeroch. Dnes sme nepodali dobrý výkon. Toto sa nám však nesmie stávať, najmä nie proti divíznym rivalom," zhodnotil duel brankár Floridy Sergej Bobrovskij.

Boston Bruins bez Zdena Cháru na vlastnom ľade zdolal Washington Capitals 7:3. V domácej bránke dostal prednosť Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom a predviedol 39 zákrokov. Chára absentoval pre menší operačný zákrok čeľuste. V drese hostí Richard Pánik odohral 7:56 minúty bez bodového zápisu.

Bruins prerušili trojzápasovú sériu bez víťazstva. Boston potiahla okrem brankára trojica Patrice Bergeron, autor dvoch gólov, Brad Marchand a David Krejčí s gólom a dvoma asistenciami. Najlepší kanonier súťaže David Pastrňák tentoraz neskóroval, no trikrát asistoval. "Potrebovali sme víťazstvo za každú cenu. Máme dobrý tím a podarilo sa nám to, takže sme sa na sviatky naladili víťazne," povedal útočník "medveďov" Charlie Coyle.

Washington už po prvej tretine prehrával 0:4. Do druhej časti hry nahradil Bradena Holtbyho v bránke Iľja Samsonov. Podľa kapitána Cpas Alexandra Ovečkina však štvorgólová nádielka nebola Holtbyho chyba: "Veľmi sme mu nepomáhali. Na všetko bol sám, už v úvode sme hrali dvakrát oslabení, nehrali sme dobre."

Divoký zápas videli diváci v Montreale. Domáce "javorové listy" prehrávali po druhej tretine 3:5, no napokon zvíťazili 8:6. V priebehu 59 sekúnd pritom strelili tri góly, dvakrát sa presadil Mitchell Marner, ktorý v dueli aj trikrát asistoval. Vyrovnal tak svoje bodové maximum v jednom stretnutí. "Bolo v tom veľa adrenalínu. Pri mojom prvom góle som dostal skvelú prihrávku od Austona Matthewsa, pri druhom sa mi podarilo predrať cez obrancov a skórovať. Cítil som sa ako dieťa, akoby som mohol stráviť na ľade celú večnosť. Dosiahli sme veľké víťazstvo, ale cítili sme, že na to máme," opísal duel Marner. Tri body dosiahol jeho spoluhráč John Tavares (1+2), stihol ich nazbierať za 5:10 minúty úvodného dejstva.

Kým útočníci boli vo vytržení, iný pohľad mali brankári. Hosťujúci James Reimer vydržal iba päť minút a po treťom inkasovanom góle prenechal miesto Petrovi Mrázkovi. "Bol to zrejme najšialenejší zápas, aký som zažil. Snažil som sa len koncentrovať a starať iba o to, čo môžem ovplyvniť. Myslel som iba na ďalší puk, ktorý na mňa letel," povedal Frederik Andersen z Toronta.

výsledky:

Toronto - Carolina 8:6, Minnesota - Calgary 3:0, Boston - Washington 7:3, New York Islanders - Columbus 2:3, Philadelphia - New York Rangers 5:1, Tampa Bay - Florida 6:1 /E. ČERNÁK za domácich 0+1/, Ottawa - Buffalo 3:1, Nashville - Arizona 3:2, Winnipeg - Montreal 2:6 /T. TATAR za hostí 2+0/, Chicago - New Jersey 1:7, Los Angeles - St. Louis 1:4, Vancouver - Edmonton 4:2, Vegas - Colorado 3:7

01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 03 - Modified: 2024-04-17 07:13:12 - Feat.: - Title: Slafkovský získal v NHL bonus za 20 gólov, je voľný pre svetový šampionát 04 - Modified: 2024-04-16 06:00:21 - Feat.: - Title: Černák skóroval, no Tampa podľahla Buffalu. Islanders si zaistili miestenku v play off 05 - Modified: 2024-04-13 05:10:18 - Feat.: - Title: Hokejisti Vegas spečatili postup do play off NHL, Pospíšil prispel dvoma asistenciami k triumfu Flames
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:39