StoryEditor

Futbalový štadión sa bude stavať v lete

21.09.2007, 00:00

Kvalifikačný duel o postup na európsky šampionát 2008 s Írskom (2:2) bol posledným na bratislavskom Tehelnom poli. Potvrdil to na zasadnutí Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu jeho prezident František Laurinec.

Čaká sa na podpis
Vedenie nášho futbalu už investovalo päť miliónov korún do rôznych štúdií, ktoré by mali pomôcť pri výstavbe novej arény. "Na začiatku októbra je schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorom by sa mala podpísať nájomná zmluva medzi mestom Bratislava a spoločnosťou Národný futbalový štadión, a. s. V tom prípade by sa na budúce leto mal začať nový štadión na mieste Tehelného poľa," uviedol Laurinec. Prvý muž nášho futbalu reagoval aj na to, či neuvažuje odstúpiť zo svojej funkcie. "Ja som nebol na tento post samozvane zvolený. Ak už nebudem mať dôveru, určite tu nebudem nasilu," skonštatoval prezident zväzu.

Kocian má dôveru
Najdôležitejším bodom zasadnutia bolo hodnotenie posledných dvoch kvalifikačných stretnutí proti Írsku (2:2) a najmä Walesu (2:5). Po nich už národný tím stratil šancu postúpiť na majstrovstvá Európy 2008. Výkonný výbor napokon vyslovil dôveru hlavnému trénerovi Jánovi Kocianovi. "Nepadol ani jeden návrh na jeho odvolanie, má našu plnú dôveru," vyjadril sa Laurinec. Snažil sa médiám vysvetliť, že vzorom pre naše vedenie boli v tejto situácii vyspelé futbalové krajiny ako Francúzsko či Anglicko. "Ani tam nemajú oslnivé výsledky, ale rozhodne na ne nereagujú odvolávaním trénera," hovorí Laurinec.

Tréner musel vysvetľovať
Ťažké chvíle prežíval aj samotný reprezentačný kouč, ktorý musel výkonnému výboru vysvetľovať príčiny kvalifikačného neúspechu. "Teraz to však malo špecifický náboj, pretože po dueli s Walesom bolo vidno nespokojnosť z viacerých strán. Najväčším problémom pre mňa bolo vysvetliť také množstvo inkasovaných gólov," uviedol Ján Kocian. K zápasu s Írskom, na ktorom bolo viac hosťujúcich fanúšikov ako Slovákov, sa ešte vrátil šéf nášho futbalu. "Už sme si priznali chybu, urobíme všetko pre to, aby v budúcnosti mala reprezentácia väčšiu divácku kulisu," tvrdí Laurinec.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 15:32