StoryEditor

Slovan v Európe skončil

16.07.2007, 00:00
Futbalisti bratislavského Slovana sa rozlúčili s európskou klubovou súťažou číslo tri, letným Pohárom Intertoto. V odvetnom stretnutí dokázali "belasí" zvíťaziť nad Rapidom Viedeň 1:0. Keďže v rakúskej metropole prehrali pred týždňom 1:3, z postupu do tretieho kola sa tešil Rapid. "V prvom rade chcem zablahoželať Rapidu k postupu. Som rád, že sme vrátili diváka na štadión," povedal tréner Slovana Boris Kitka.

Futbalisti bratislavského Slovana sa rozlúčili s európskou klubovou súťažou číslo tri, letným Pohárom Intertoto. V odvetnom stretnutí dokázali "belasí" zvíťaziť nad Rapidom Viedeň 1:0. Keďže v rakúskej metropole prehrali pred týždňom 1:3, z postupu do tretieho kola sa tešil Rapid. "V prvom rade chcem zablahoželať súperovi na postup. Som rád, že sme vrátili diváka na štadión," povedal po zápase tréner Slovana Boris Kitka.
Odvetný zápas na Tehelnom poli sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. V pohotovosti bolo na stretnutí a v okolí štadióna vyše 250 policajtov. Po minulotýždňových výtržnostiach niekoľkých slovanistov vo Viedni v prvom zápase Pohára Intertoto nenechali naše policajné orgány nič na náhodu. Fanúšikov Rapidu sprevádzali od hraníc až pred brány Tehelného poľa, aby neprišlo ku kontaktu s priaznivcami "belasých". Pred vstupom na štadión sa musel každý z takmer siedmich tisícok návštevníkov podrobiť osobnej prehliadke, aby sa do hľadiska nedostali nepovolené predmety. "Takáto kontrola vo Viedni nebola," sťažoval sa pred bránou jeden fanúšik Slovana. Na stretnutie dorazilo približne päťsto priaznivcov Rapidu. Polícia nemusela riešiť vážnejšie konflikty -- až na jeden. Proti rakúskym priaznivcom zasiahli šesť minút pred záverom zápasu, keď zopár z nich hádzalo obaly s pivom a vytrhané sedadlá na hraciu plochu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 03:12