StoryEditor

Cibulková je medzi desiatkou sveta

06.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa dostala medzi svetovú špičku. V úvodnom tohtoročnom svetovom rebríčku jej totiž patrí deviata priečka. "Ja som v Top Ten? A hneď na začiatku roka! No to je skvelá správa," potešila sa 18-ročná zverenkyňa Vladimíra Pláteníka.

Medzi elitou
Osemnásťročnú piešťanskú rodáčku tam vynieslo 35 bodov za štvrťfinálovú účasť na jednom z úvodných turnajov roka v austrálskom Gold Coast. Po jej boku sa vo svetovom rebríčku nachádzajú také hráčky ako Češka Nicole Vaidišová, bývalá svetová jednotka Francúzka Amélie Mauresmová či Ruska Dinara Safinová. V "klasickom" singlovom rebríčku WTA Tour sa Cibulková vrátila do najlepšej svetovej päťdesiatky, keď sa posunula z 51. miesta o dve priečky vyššie.

Skvelá bilancia na úvod roka
Cibulková má zatiaľ v roku 2008 bilanciu 5:1, pričom podľahla iba rebríčkovo vyššie postavenej Bieloruske Viktorii Azarenkovej (26. na svete). Pred Australian Open je to pozitívny náznak stúpajúcej formy. V Sydney na podujatí Medibank International, kde sa v prvom kole stretne s Estónkou Kaiou Kanepiovou, sa hrá na povrchu Plexicushion, čiže rovnakom, ako na blížiacom sa grandslamovom podujatí v Melbourne Parku. Na turnaji s dotáciou 600-tisíc dolárov sa zúčastní vďaka úspešnej kvalifikácii, keď zdolala Paraguajčanku Rossanu De Los Riosovú a Bulharku Cvetanu Pironkovovú.
"Ten povrch mi vyhovuje. Je to taký klasický betón, hrá sa mi na ňom dobre. Predtým v Gold Coast sa hralo na trošku odlišnom type tvrdého povrchu, ale tento je v pohode," dodala Cibulková.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 10:37