StoryEditor

Alonso plánuje ukončiť kontrakt

21.09.2007, 00:00
Španielsky pilot britskej stajne McLaren Mercedes prestal od vyrieknutia rozsudku v špionážnej afére komunikovať. A to nielen s médiami, ale s kýmkoľvek vo vlastnom tíme. Nemecký denník Bild priniesol informáciu, že právnici britského tímu pracujú na predčasnom ukončení Alonsovej zmluvy, ktorá mala pôvodne vypršať až na konci budúceho roka. "Ak sa niektorí z našich pilotov rozhodne odísť, sadneme si a porozprávame sa. Pochopiteľne, že tieto udalosti nevplývajú dobre na celý tým pred záverom šampionátu," uviedol Norbert Haug, športový riaditeľ Mercedesu, hlavného spoznara tímu McLaren.

Španielsky pilot britskej stajne McLaren Mercedes prestal od vyrieknutia rozsudku v špionážnej afére komunikovať. A to nielen s médiami, ale s kýmkoľvek vo vlastnom tíme. Nemecký denník Bild priniesol informáciu, že právnici britského tímu pracujú na predčasnom ukončení Alonsovej zmluvy, ktorá mala pôvodne vypršať až na konci budúceho roka. "Ak sa niektorý z našich pilotov rozhodne odísť, sadneme si a porozprávame sa. Pochopiteľne, že tieto udalosti nevplývajú dobre na celý tým pred záverom šampionátu," uviedol Norbert Haug, športový riaditeľ Mercedesu, hlavného sponzora tímu McLaren.

Renault chce Alonsa späť
Flavio Briatore, šéf stajne Renault, sa už údajne informoval u hlavného sponzora tímu, spoločnosti ING, či je možné zvýšiť rozpočet tímu na budúci rok o niekoľko miliónov eur. V súčasnosti dotuje holandská spoločnosť Renault 30 miliónmi dolárov. Dôvod navýšenia je jediný, získať späť do Renaultu dvojnásobného majstra sveta Fernanda Alonsa. Jeho úmysel odísť z McLarenu nepriamo potvrdil aj jeho súčasný šéf Ron Dennis. "Môj vzťah s Fernandom je na bode mrazu, vôbec spolu nekomunikujeme," uviedol Dennis. Príčinou môžu byť aj jeho nie príliš dobré vzťahy s tímovým kolegom a nováčikom v pretekoch formuly 1 Lewisom Hamiltonom. Pred niekoľkými mesiacmi sa vyjadril, že Hamilton má v domácom tíme protekciu. "Je to anglický tím s anglickým jazdcom. To viete, že mu vždy podajú pomocnú ruku skôr ako mne. Pochopil som to od prvej chvíle," sťažoval sa Alonso.

Posledná šanca McLarenu
McLaren Mercedes sa môže odvolať proti stomiliónovej pokute a vylúčeniu z Pohára konštruktérov za účasť v špionážnej afére s Ferrari do dnešného dňa. Uviedla to včera Medzinárodná motoristická federácia. "Odvolací súd potvrdil, že čas na odvolanie pre McLaren vyprší v piatok 21. septembra o 17.00 hod.," píše sa v jej stanovisku. O treste pre McLaren rozhodla dvadsaťpäťčlenná rada Svetového motoristického športu na svojom minulotýždňovom parížskom zasadnutí. Trest pre tím Rona Dennisa udelili po tom, čo talianska konkurencia z Ferrari obvinila McLaren z použitia technických dokumentov získaných špionážou.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. október 2024 12:35