StoryEditor

Cíger pokračuje v Slovane

23.04.2008, 00:00

Ešte pred niekoľkými dňami sa zdalo, že tréner hokejistov Slovana Bratislava Zdeno Cíger aj napriek zisku majstrovského titulu na lavičke mužstva končí. "Strácam motiváciu ďalej pôsobiť na lavičke Slovana. Keď vám prestáva klub veriť, tak nemá význam ďalej pokračovať," tvrdil pre HN Cíger. Dnes je všetko inak. Kouč Slovana sa včera s vedením klubu dohodol, že povedie mužstvo aj v ďalšom ročníku.
Nečakaný obrat
Po triumfe v rozhodujúcom siedmom finálovom zápase s Košicami oslavovali Slovanisti svoj siedmy titul v histórii niekoľko dní. S výnimkou jedného. Trénera majstrovského tímu Zdena Cígera. Ten nevedel "stráviť", že ho vedenie klubu spolu s niektorými hráčmi vo chvíľach, keď sa mužstvu v sezóne príliš nedarilo, kritizovalo. "Cítim sa ako hlupák. Starší hráči Slovana, ktorých nebudem menovať, ma kritizujú. To by som si ja ako bývalý hráč nikdy nedovolil," sťažoval sa pre náš denník tréner Slovana. Málokto preto čakal, že Cíger pri mužstve zostane aj v budúcej sezóne. Včera však prišla nečakaná správa. Bývalá opora slovenskej reprezentácia sa rozhodla zotrvať na lavičke "belasých" aj v nasledujúcej sezóne. "Dohodli sme sa zatiaľ ústne, zmluvy ešte nemáme podpísané. Tá nervozita v závere sezóny patrí k hokeju. Vyplývalo to z toho, že sme mali vysoké ciele," vyhlásil pre agentúru SITA staronový kouč slovenského majstra. Upokojila sa aj situácia medzi ním a vedením klubu. "Všetko je v poriadku, keby sme si neporozumeli, nepodpísali by sme nové kontrakty," dodal kouč Slovana.
Liga majstrov je výzvou
Slovenský hokejový šampión má zaručenú priamu účasť v novovytvorenej Lige majstrov, ktorá štartuje od budúcej sezóny. Aj táto súťaž dopomohla k tomu, že Cíger v klube pokračuje. "Vysoké ciele hráčov motivujú, dostali sme sa do Ligy majstrov a teraz v nej musíme uspieť," dodal kouč bratislavského mužstva.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 18:07