StoryEditor

Dvaja Slováci zažiarili v zámorskej NHL

03.02.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Dvaja slovenskí hokejisti sa v NHL stali prvými hviezdami svojich tímov. Marián Gáborík strelil dva góly v drese Minnesoty v súboji na ľade Columbusu. Útočník Floridy Richard Zedník sa jedným gólom podieľal na víťazstve 3:2 proti Tampe Bay.
Tím Minnesoty sa dostáva do formy a na ľade Columbusu vyhral už tretí zápas za sebou. O dva góly "Wild" sa postaralo slovenské duo Gáborík -- Demitra. V úlohe strelca figuroval Marián Gáborík, ktorý svoje sezónne konto zvýšil už na 28 presných zásahov a prepracoval sa opäť do elitnej desiatky najlepších kanonierov súťaže. Pri oboch góloch mu asistoval Pavol Demitra. "Rozoberali sme našu hru počas prestávky Zápasu hviezd. Chceme sa ešte zlepšiť a zatiaľ sa nám to darí. Odohrali sme skvelý zápas proti Anaheimu a dnes opäť. Teraz by sa to patrilo potvrdiť doma proti Detroitu," povedal Gáborík.
Hviezdou duelu v Tampe sa stal Richard Zedník, ktorý minútu a päť sekúnd pred záverečnou tretinou strelil víťazný gól Floridy. Pre rodáka z Banskej Bystrice to bol jubilejný desiaty gól v sezóne.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 06:19