StoryEditor

Mediálny magnát opúšťa futbal. Pre politiku

24.04.2008, 00:00

Taliansky futbalový veľkoklub AC Miláno utrpel ďalšiu stratu. Po tom, ako predčasne vypadol z Ligy majstrov a v domácej súťaži stratil reálnu šancu na zisk majstrovského titulu, ho opúšťa aj prezident klubu Silvio Berlusconi. Ten bude onedlho vymenovaný za nového talianskeho premiéra.
Ďalšia rana pre AC Miláno
Rozhodnutie opustiť svoj obľúbený klub nebolo pre mediálneho magnáta jednoduché. "Veľmi ma mrzí, že musím odstúpiť z pozície prezidenta AC. Moja nová úloha je však nezlučiteľná s pozíciou šéfa futbalového klubu," vyhlásil pre médiá 71 -- ročný Talian. Berlusconi vedel vždy zabezpečiť pre svoj tím potrebné financie. Jeho odchodom do premiérskeho kresla tak pravdepodobne utrpí klubová "pokladnica" ďalšiu ranu. Milánsky "financmajster", ktorý počas svojho šéfovania doviedol na štadión San Siro množstvo hráčov svetovej extratriedy, opúšťa svoju prezidentskú stoličku v tom najnevhodnejšom čase. Talianskemu klubu sa v tejto sezóne vôbec nedarí, čo sa odzrkadlilo aj na jeho finančnej situácii. Len straty, ktoré utrpel klub následkom vyradenia z tohtoročnej Ligy majstrov, odhadujú finanční experti približne na 40 miliónov eur (1,3 miliardy korún). Milánčanom, ktorým sa nedarí ani v najvyššej domácej súťaži, sa v poslednom období tiež výrazne znížili príjmy z televíznych práv a pre športové neúspechy klesla i hodnota jeho hráčov na futbalovom trhu.
Sebavedomie mu nechýba
Syn bankového úradníka, ktorý sa nedávno pred novinármi prirovnal k Napoleonovi Bonapartemu, má okrem futbalu aj ďalšiu "vášeň". Peniaze. 51. najbohatší muž sveta, ktorého majetok odhaduje prestížny americký časopis Forbes na 11,8 miliardy dolárov, vlastní nielen jeden z najúspešnejších európskych futbalových klubov, ale podniká aj v oblasti reklamy, poisťovníctva a bankovníctva. "Na tomto svete nie je nikto, kto by mohol so mnou súperiť," vyhlásil pred časom "skromne" Berlusconi.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 22:41