StoryEditor

Golf sa u nás uberá zlým smerom

09.10.2007, 00:00

Jediná slovenská profesionálna golfistka Zuzana Kamasová pre HN:

Na Slovensko ste sa vrátili z Ameriky pred piatimi rokmi. Snažíte sa tento šport u nás rozvíjať?
Určite sa snažím, odkedy som profesionálka. Keď prídem k nám na nejaký turnaj, snažím sa povedať svoje postrehy. Zúčastňujem sa, čoho môžem. Minulý rok som bola na amatérskych majstrovstvách Európy ako kapitánka nášho tímu. Určite sa budem angažovať v golfe aj po skončení kariéry.

Môže sa dostať golf u nás do popredia?
Nemôžem povedať, že sa mi páči, akým smerom sa golf na Slovensku uberá. Je to dosť neprofesionálne. Rozumiem tomu, že ľudia ho chcú hrať, ale je strašne veľa ľudí, čo chcú skôr na ňom zarobiť ako ho hrať. Ja sa ho snažím propagovať aj zo športovej stránky, lebo o výsledkoch našich golfistov sa veľa nevie. Kým sa tento šport nebude vnímať ako každý iný, nikdy nebude dostatočne populárny.

Ale veď na Slovensku ho hrá predsa veľa ľudí?
Áno. Ale je to promenáda na turnajoch pre slovenskú smotánku. Golf je síce spoločenský šport, ale má aj svoju športovú úroveň, na ktorú sa nesmie zabúdať. Dôležité je, aby nebol vnímaný len ako šport pre milionárov. Potrebujeme veľa verejných ihrísk, aby si ho ľudia mohli zahrať za pár korún. Ale to nás čaká možno o pár desiatok rokov.

Čo vás osobne čaká najbližšie?
Považovala by som za úspech, keby som získala plnú kartu na budúci rok, čo by ma oprávňovalo štartovať ešte na viacerých turnajoch.
Chcela by som odohrať aspoň jednu celú sezónu na European Tour. Ale už nie som najmladšia a je čas aj na rodinu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 23:13