StoryEditor

Chceme ísť čo najďalej

16.08.2007, 00:00

Proti Zlatým Moravciam nastúpi Petrohrad v úlohe jasného favorita. Čo vedia vaši spoluhráči o súperovi?
-- Moji spoluhráči o našom súperovi veľa nevedia a svojím spôsobom ho podceňujú. Ale nemyslím si, že pristúpime k zápasu ľahkovážne. Urobíme všetko, aby sme vyhrali hneď prvý duel a rozhodli o postupe. Ak by sme sa nedostali ďalej, bola by to pre klub veľká tragédia.

V ruskej lige ste na druhom mieste, bojujete tak o Ligu majstrov. Čo znamená pre Zenit účinkovanie v Pohári UEFA?
-- Posledné roky chceme vždy bojovať o najvyššie priečky. Minulú sezónu sme európsky pohár nehrali, čo nám chýbalo. Pred dvomi rokmi sme boli v tomto pohári až vo štvrťfinále, kde sme prehrali s neskorším víťazom Sevillou. Teraz sa pokúsime dostať čo najďalej. Prípadne aj Pohár UEFA vyhrať.

V poslednom čase nedostávate v bráne veľa príležitostí. Budete proti slovenskému tímu chytať?
-- Zatiaľ netuším. U nás sa nikdy nevie, aká bude zostava. Takže uvidím až v deň duelu. Bude to záležať len na trénerovi, či mi dá dôveru.

Aká je vaša súčasná pozícia v tíme?
-- V tíme mám veľmi dobrú pozíciu. Som v Petrohrade už piaty rok. Vedenie klubu aj hráči ma veľmi dobre poznajú. Šéfovia so mnou počítajú, nechcú ma predať. Chcú, aby som dodržal zmluvu, ktorú mám do konca roka 2009, prípadne by ju chceli ešte predĺžiť.

Vy však nechytáte. Nerozmýšľate nad odchodom z Petrohradu?
-- V poslednom čase som nenastupoval, a preto uvažujem o odchode z klubu. Už som hovoril aj s naším športovým riaditeľom. Do konca tejto sezóny ma však v žiadnom prípade nepustia, ani keby som dostal veľmi lukratívnu ponuku. Potom sa však budeme o mojom ďalšom pôsobení baviť.
Kde by ste chceli pôsobiť. Uvažovali ste aj nad návratom do slovenskej ligy?
-- Mám svoje predstavy, ale všetko bude závisieť od ponúk, ktoré dostanem. Na Slovensko sa však určite nevrátim a ani v českej lige by som nechcel chytať.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 13:24