TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Nominácia na rozhodujúci zápas o Euro: Nový tréner povolal Weissa, Škrtel náhradníkom

03.11.2020, 10:33
Autor:
TASRTASR
Tarkovičova nominácia nie je konečná, pre neistú pandemickú situáciu bude výber priebežne dopĺňať.

Slovenský futbalista Tomáš Hubočan sa vrátil do reprezentácie. Dočasný tréner národného tímu Štefan Tarkovič nominoval 35-ročného krajného obrancu na finále baráže EURO 2020 proti Severnému Írsku, ktoré sa odohrá 12. novembra o 20.45 SEČ v Belfaste.

V kádri na duel v Severnom Írsku a zápasy Ligy národov so Škótskom (15. novembra o 15.00 h v Trnave) a Českom (18. novembra o 20.45 h v Plzni) figuruje aj krídelník Slovana Bratislava Vladimír Weiss, medzi náhradníkmi je stopér tureckého Basaksehiru Martin Škrtel.

Súčasťou 19-členného výberu je aj jeho nástupca v úlohe kapitána Marek Hamšík, opäť však bude chýbať zranený brankár Martin Dúbravka.

Naopak, do tímu sa po prekonaní koronavírusu vrátil stopér Milan Škriniar.

Kompletné mužstvo bude v sobotu

Tarkovičova nominácia nie je konečná, pre neistú pandemickú situáciu bude výber priebežne dopĺňať, kompletné 25-členné mužstvo chce mať najneskôr v sobotu.

Zatiaľ mu chýbajú pre karanténu šiesti hráči - Dušan Kuciak, Denis Vavro, Lukáš Haraslín, František Plach a Samuel Mráz, Jaroslavovi Mihalíkovi chýba kontrolný test.

"Žijeme v špecifickej dobe, veci, ktoré platia dnes, nemusia platiť ani o dva dni. Preto sme sa rozhodli postaviť nomináciu takto. Pôvodne sme chceli nominovať 22 hráčov a troch brankárov, napokon sme sa rozhodli pre 19 hráčov, ostatných budeme dopĺňať podľa vývoja situácie," povedal na utorkovej tlačovej konferencii Tarkovič.

Šancu má aj Škrtel

Škrtel sa ocitol medzi náhradníkmi pre zdravotné problémy. Ak pominú, aj on sa rovnako ako Hubočan a Weiss vráti do reprezentácie.

"Škrtel sa zranil v poslednom zápase, má problémy so stehenným svalom. Nevieme, ako sa to bude vyvíjať, ak bude v dobrom stave, chceme ho donominovať," uviedol tréner.

S návratom do reprezentácie súhlasil aj Adam Nemec z Dinama Bukurešť, ten sa však napokon ospravedlnil: "Adam má momentálne problémy v klube, nie výkonnostné, ale skôr sociálne. Hoci hráva, situácia v jeho klube nie je optimálna a nie je presvedčený, že by tímu pomohol. Ja som to akceptoval."

Nominácia:

brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Róbert Mazáň (FK Mladá Boleslav), Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia)

stredopoliari: Marek Hamšík (PFC Ta-lien), Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák ml. (Real Salt Lake), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava)

útočník: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia)

Náhradníci:

brankári: Adam Jakubech (KV Kotrijk), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk), František Plach (Piast Gliwice), Dominik Holec (Sparta Praha)

hráči: Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Boris Sekulič (Chicago Fire), Martin Škrtel (Basaksehir Istanbul), Denis Vavro (Lazio Rím), Norbert Gyömbér (Salernitana), Branislav Niňaj (Fortuna Sittard), Jakub Holúbek (Piast Gliwice), Dávid Hancko (Sparta Praha), Jakub Považanec (FK Jablonec), Erik Sabo (Fatih Karagümrük), Miroslav Káčer (Viktoria Plzeň), Jakub Hromada (Slovan Liberec), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Lukáš Skovajsa (České Budějovice), Erik Jirka (CD Mirandes), Pavol Šafranko (Sepsi OSK), Samuel Mráz (Zaglebie Lubin), Adam Zreľák (1. FC Norimberg), Dávid Strelec (Slovan Bratislava), Ivan Schranz (FK Jablonec), Tomáš Suslov (Groningen), Jaroslav Mihalík (Lechia Gdansk), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Lukáš Haraslín (Sassuolo)

program v novembrovom asociačnom termíne

finále play off EURO 2020: 12. novembra: Severné Írsko - SR (Belfast, 20.45)

2. skupina B-divízie LN 2020/2021:
5. kolo: 15. novembra: SR - Škótsko (Trnava, 15.00)
6. kolo: 18. novembra: ČR - SR (Plzeň, 20.45)

01 - Modified: 2024-02-14 10:25:10 - Feat.: - Title: Súboj klubových filozofií. Slovan aj Sturm majú niečo, čo ich súperovi chýba 02 - Modified: 2024-02-05 22:05:28 - Feat.: - Title: Futbalová reprezentácia si získala srdcia Slovákov. Cena za rok 2023 ich potešila, no už myslia na EURO 03 - Modified: 2024-01-12 08:32:39 - Feat.: - Title: Futbalista Vladko Weiss ml. sa po rokoch rozviedol. Ako si rozdelili majetky? 04 - Modified: 2023-11-15 23:00:00 - Feat.: - Title: Jendrišek pre HN: Na konci dňa sa vždy ráta len účasť na šampionáte. Proti Islandu nemá zmysel hrať na remízu 05 - Modified: 2023-09-12 11:11:55 - Feat.: - Title: Pozitívny posun v slovenskom futbale. Hráme útočnejšie a modernejšie, chváli Calzonu expert (analýza)
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 17:05