StoryEditor

Rossiho trápenie s novou Yamahou

22.01.2008, 10:03
Autor:
SITASITA

Zoznamovanie talianskeho motocyklového pretekára Valentina Rossiho s novým modelom Yamahy 2008 YR-M1 sa v prvý deň testovania na okruhu v Sepangu skončilo pádom. Pre 7-násobného majstra sveta to bol návrat na asfalt po zlomenine pravej ruky z tréningu na novembrovú Veľkú cenu Valencie. Charizmatický jazdec očividne nebol s motocyklom triedy Moto GP spokojný, gestami dával najavo, že má problémy s riadením a na úvod 20. kola v ostrej druhej zákrute ho porucha predného kolesa prinútila doslova vyskočiť zo sedla, aby sa vyhol zraneniu. Potom sa k poškodenému stroju vrátil, postavil ho a pomaly s ním došiel do boxov. Držal si pri tom zranenú ľavú ruku.
Rossi po piatich tituloch majstra sveta v rade v sezóne 2006 nestačil na Američana Nickyho Haydena a vlani sa iba bezmocne prizeral spanilej jazde mladého Austrálčana Caseyho Stonera.
Utorkové testovacie jazdy boli sklamaním pre celý tím Fiat Yamaha. Pádu sa nevyhol ani Rossiho kolega Jorge Lorenzo, ktorý bol však rýchlejší ako Talian. Jeho čas 2:02,871 min. bol piaty najlepší, Rossi skončil až na 8. mieste (2:03,295). Najviac dôvodov na spokojnosť mal Dani Pedrosa na Honde, ktorý napriek pádu dosiahol čas 2:01,864. V Sepangu sa bude testovať do štvrtka, potom sa tímy presunú do Melbourne, začiatkom februára sa do Malajzie vrátia.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 01:35