StoryEditor

Tréner Ján Kocian ma zavrhol

20.11.2007, 23:00

Čo podľa vás chýbalo nášmu národnému tímu k úspešnejším výsledkom v tejto kvalifikácii?
Jednoznačne to bol nedostatok futbalistov, ktorí už na medzinárodnej scéne niečo odohrali. Pre budúcnosť je možno dobré, že tréner Ján Kocian stavia na mladých. Skúsenosti, ktoré sme počas kariéry získali, by sme im práve teraz mali odovzdávať.

Vy však v Salzburgu nastúpite iba občas ako striedajúci hráč, Szilárd Németh alebo Miroslav Karhan hrajú iba druhú nemeckú ligu.
Podľa mňa by mali hrať v národnom tíme najlepší slovenskí futbalisti bez ohľadu na to, koľko majú rokov alebo v akej súťaži a ako často hrajú. Ide o kvalitu. Samozrejme, tréner je zodpovedný, vyberá podľa svojho názoru najlepších hráčov. Aj keď dnes to tak nevyzerá.

Prišiel v tomto roku za vami tréner Kocian, ozval sa vám?
Nastúpil som pri premiére nového kouča pri reprezentácii proti Bulharsku. Vtedy mi naznačil, že so mnou v budúcnosti počíta. Opak je však pravdou a povedal by som, že ma zavrhol.

Znechutí vám tento prístup váš prípadný postoj k reprezentačným povinnostiam v budúcnosti?
Pozrite, ja budem vždy hrdý na to, že môžem nastúpiť v najcennejšom drese. Podľa mňa som v ňom nikdy výkonom nesklamal. Určite ma však veľmi mrzí, že si ma po celý rok nikto z realizačného tímu nevšímal.

Končí sa naša siedma kvalifikácia, v ktorej sme neuspeli. Myslíte si, že z ďalšej môže náš tím postúpiť?
Je na to najvyšší čas. Mne osobne sa však nepáči štýl práce trénera Kociana. Na jednej strane hovorí, že nebude stavať hráčov, ktorí v kluboch nehrávajú. V prestížnom dueli proti Česku však postavil Ľubomíra Michalíka, ktorý väčšinou nesedí ani na lavičke, ani na tribúne.
Neviem, prečo odmieta povolať do mužstva nás, starších a skúsenejších futbalistov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 19:08